Kiropraktor Nicole Scott

Nicole Scott er kiropraktor og daglig leder ved Råholt Kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus). I dette innlegget kan du bli bedre kjent med henne og hennes bakgrunn, samt interessefelt.

 

nicolesmall

Nicole Scott
Kiropraktor (Offentlig autorisert, MNKF)
Utdannet ved Anglo-European College of Chiropractic i Bournemouth, England. Har, med unntak av ett år i turnus i Røros, jobbet på Råholt kiropraktorsenter.

Kontaktinformasjon: Kiropraktor / 63 96 33 35 / ONLINE BOOKING / raaholtkiropraktorsenter@outlook.com

 

– Medlem av Norsk Kiropraktorforening (NKF)
– Mastergrad (Mchiro) ved Anglo-European College of Chiropractic i Bournemouth, England. Graduerte med Utmerkelse (Merit) i 2013

 

Med høy faglig kompetansje, bred erfaring og en lengre rekke etterutdanninger har Nicole opparbeidet seg en unik tilnærming i utredning, behandling og opptrening av både akutte og kroniske lidelser i muskel- og skjelett. Hun behandler muskler, sener og ledd på en helhetlig måte – og inkluderer gjerne andre behandlingsmetoder som tørrnåling og trykkbølgebehandling. Nicole har særlig stor erfaring og kvalifiseringer innen:

 

  • Hodepine og migrene (Nicole har en særegen interesse i å finne ut årsaken til at du får hodepine og behandle dette på en helhetlig måte)
  • Kjevesmerter og spenninger (f.eks. TMD syndrom og muskulær dysfunksjon i bitt og tyggemuskulatur)
  • Korsryggsmerter / lumbago (bl.a. akutt kink, skiveproblemer, stramme ryggmuskler og restriktive ledd)
  • Nakkeproblemer og smerter (slik som skiveproblematikk, ‘nakkehodepine’, muskelsmerter og leddproblemer)
  • Nervesmerter, prolaps og isjias (symptomer på nerveirritasjon kan være nummenhet, stråling / iling og nedsatt muskelkraft)
  • Skulderproblematikk (bla. utredning og behandling av seneskader i rotator cuff, ‘avklemmingssyndrom’ og senebetennelser)
  • Utredning og behandling av muskel- og skjelettlidelser hos baby og spedbarn

– Idrettsmedisinsk erfaring: Med høyt fokus på nakke, rygg og skuldre

Med erfaring fra klinisk praksis i Norge og England, samt medisinsk ansvar for flere av Bournemouth University’s idrettslag, har Nicole opparbeidet et bredt behandlingsspekter og flere spisskompetanser som integreres i undersøkelse og behandling. Hun svømte også tidligere på nasjonalt nivå for England, og jobber derfor fortsatt tett inn mot svømmemiljøet. Sterk kompetanse og erfaring innen alt av muskel og skjelettlidelser.

 

En av grunnene til at Nicole valgte å bli kiropraktor var faktisk grunnet svømming. Den tunge og ofte ensidige styrketreningen de gjorde på nasjonalt nivå førte til stivhet i nakke og stadig strammere nakkemuskler. Etterhvert som at dette utviklet seg så fikk hun migrene-hodepine som rammet henne nesten etter hver eneste trening. Hennes daværende fastlege hadde bare et råd: slutt med svømming. Hun fulgte rådet hans, men var fortsatt plaget med etterdønningene fra den monotone treningen – og endte, etter anbefaling, opp hos en kiropraktor. Etter kun få behandlinger rettet inn mot muskler og ledd så kjente hun at hodepinen gradvis slapp taket og at hun merket en markant bedring. Dette skulle vise seg å bli en livsendrende hendelse – da det var dette, og en søken om å hjelpe personer i lignende situasjoner, som fikk henne til å søke seg inn på kiropraktorutdanningen.

 

– Høy faglig kompetanse innen diagnostikk og behandling av spedbarn

spedbarnsbehandling 2

Nicole innehar også etterutdanning innen diagnostisk utredning og behandling av muskel og skjelettproblematikk hos spedbarn. Dette er også et fagfelt hvor hun holder seg særlig oppdatert på nyere forskningsartikler og behandlingsmetoder. Noen av de vanligste plagene hos baby og spedbarn er irritasjon eller mikrotraumer ved fødsel – dette kan for eksempel føre til tilstrammet muskulatur i nakken. Tilpasset behandling – uten “knekking” – kan mobilisere det skadde vevet og føre til en rask bedring hos spedbarn i denne alderen med dysfunksjoner.

 

– Over gjennomsnittlig interessert i fotografering, idrett og fjellturer

Nicole på fjellet 700

På fritiden finner du Nicole i sjøen eller på fjellet – og hun er også utrolig glad i langrenn. Videre har hun ellers en særegen interesse for fotografering. Hun er stadig på jakt etter nordlys og andre motiver som du kan  se nærmere på ved å følge hennes instagramkonto. Ved hjelp av dronevideo og speilreflekskamera lager hun også videosammensetninger.

 

Hvis du trenger hjelp med dysfunksjon og problematikk i muskler, nerver og ledd – så kan du stole på Nicole. Hun er blid, imøtekommende og har pasienten i fokus.

Book time her: ONLINE BOOKING
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *