Sessvollmoen

Kiropraktor og behandling for våre nærområder: Sesvoll og Sessvollmoen

Kiropraktor for Sesvoll, Sessvollmoen og omegn? Råholt kiropraktorsenter og Fysioterapi tilbyr kiropraktikk, idrettsmassasje, fysioterapeutbehandling og trykkbølgebehandling for Sesvoll, Sessvollmoen og deres nærområder i Ullensaker kommune.

 

Mange forbinder Sessvollmoen med militærleiren bestående av flotte og dyktige kvinner og menn i kongens tjeneste – men sannheten er at den er det, men også mye mer. Rundt Sesvoll og friluftsområdene der finner du nemlig fantastiske muligheter for langrenn, sykkel og friluftsliv – og alt i mektige, naturskjønne omgivelser.

 

Sesvoll og Sessvollmoen er kun 12 minutter unna oss med bil. Vi får regelmessig klienter fra disse områdene og omegn som plages med vonde muskler, sener og ledd.

 

Befolkningen i og rundt Sesvoll benytter seg regelmessig av våre utrednings og behandlingstilbud rettet inn mot både akutte og kroniske plager og smerter i muskler, smerter, sener og ledd. Vi har også et godt samarbeid med fastleger og fysioterapeuter i nærområdet – og mottar stadig anbefalinger fra disse. Noe vi er veldig takknemlige for.

 

Hva slags smerter og problemstillinger plager ofte militære?

I og med at vi ser mange militære fra Sessvollmoen leir, så ser vi mye problematikk slik som idrettsskader og belastningsskader fra dette området. Særlig utbredt er overbelastningsdiagnoser slik som plantar fascitt, seneskader i skulder og uspesifikke ryggsmerter.

 

Ankel og fotplager blant militære

Mange i Forsvaret har en tendens til å gå veldig mye – og da gjerne i tunge støvler som ikke er optimale når det kommer til støtdemping og langvarig belastning. Disse to faktorene innebærer at ansatte i militære ofte rammes av følgende ankel og fotdiagnoser:

 • Forstuet ankel
 • Overtråkk
 • Senebetennelse i ankel eller akilles (tendinitt)
 • Seneskade i ankel eller akilles (tendinose)

Våre terapeuter tilbyr blant annet trykkbølgebehandling – et toppmoderne behandlingsalternativ for seneskader og senebetennelser. Hvis plagene dine er langvarige – så kan det også anbefales at du booker en konsultasjon via vår idrettsfysioterapeut.

 

Knesmerter og kneproblematikk i Forsvaret

Grunnet tung belastning og vanskelig underlag (for eksempel bløt myr), så har militære ofte en høyere forekomst av kneskader og knesmerter. Dette kan innebære generelle overbelastningsskader mot muskler og sener i kneet – samt bruskskader, ligamentskader eller meniskdiagnoser – slik som:

 • Hopperkne
 • Korsbåndskade
 • Løperkne
 • Meniskskade
 • Patellofemoralt smertesyndrom
 • Senebetennelse i kneet
 • Seneskadet i kneet

Vår fysioterapeut, som er både allmennfysioterapeut og idrettsfysioterapeut – er meget populær blant Sessvollmoens ansatte grunnet hans gode evne til å lindre knesmerter, forbedre knefunksjonalitet og guide deg gjennom en rehabiliteringsperiode etter en kneskade. Han benytter også trykkbølge ved senebetennelser i kneet.

 

Lavryggsmerter blant yrkesmilitære

Tung ryggsekk kombinert med krevende fysisk aktivitet kan i mange tilfeller føre til overbelastning av korsryggens muskler og ledd – da kan det være godt å vite at hjelpen er nær. Vi tilbyr behandling for såre, anspente ryggmuskler og mobilisering av stive ledd. Noen av diagnosene vi ofte ser blant de som går mye med beskyttelsesvest og sekk er:

 • Isjialgi (nerveirritasjon i ryggen, setet og beinet)
 • Lumbago (korsryggsmerter grunnet muskulatur og ledd)
 • Skiveprolaps og skiveskader

Forskning har vist at det ofte er en høyere forekomst av ryggsmerter blant yrkesmilitære grunnet tidligere nevnte faktorer. Tilpasset trening og fysikalsk behandling er å anbefale dersom man er ute etter langvarig, funksjonell bedring.

 

Om Råholt og Råholt kiropraktorsenter & Fysioterapi

Råholt kiropraktorsenter og Fysioterapi ligger i sentrum av Råholt – på AMFI senteret. Råholt er et tettsted i Eidsvoll kommune (Akershus fylke) som er i storartet vekst i forhold til utbygging og modernisering. En viktig primærårsak til Råholt sin fantastiske utvikling ligger i infrastruktur, veier og ikke minst Gardermoen flyplass. Eidsvoll Verk togstasjon (7 minutter gange fra Råholt-senteret) er henholdsvis bare 19 minutter fra Lillestrøm og 35 minutter fra Oslo S.

 

Veibeskrivelse og reiseavstand fra Råholt og Råholt kiropraktorsenter til Sesvoll og Sessvollmoen leir

Bil: Med bil tar det kun 12 minutter å kjøre fra Sessvollmoen til oss på Råholt kiropraktorsenter.

Tog: Nærmeste togstasjon blir Gardermoen – den er kun ett togstopp unna Eidsvolls verk togstasjon, som er 7 minutter gange unna oss.

 

Om Sesvoll og Sessvollmoen

Vi er beæret over å få behandle så mange av dere som tjenestegjør for kongen og fedrelandet. Vi legger også fokus på hvor vakkert dette området er på en ordentlig snødekket vinterdag – med flotte muligheter for langrennski og bål i marka.

 

Trykkbølgebehandling i nærheten av Sessvollmoen?

Vi innehar god kompetanse innenfor trykkbølgebehandling og tilbyr dette ved Råholt kiropraktorsenter. Trykkbølgebehandling er en behandlingsform som er særlig effektiv mot langvarig problematikk i muskler og sener – slik som blant annet kalkskulder, plantar fasciit og hælspore. Du kan lese mer om trykkbølgebehandling her.

 

Kiropraktor i nærheten av Sessvollmoen?

Du finner oss på Råholt – kun 12 minutter med bil fra Sessvollmoen. Vi tilbyr helhetlig kiropraktorbehandling bestående av både leddbehandling og muskulært arbeid. Kiropraktor er en offentlig autorisasjonstittel som gjør at du kan kjenne deg trygg på at du er i de beste hender i forhold til utredning og behandling.

 

Massør og massasje i nærheten av Sessvollmoen?

Ved Råholt kiropraktorsenter tilbyr vi blant annet idrettsmassasje. En massasjeform som rettes inn mot såre muskler, muskelknuter og muskelspenninger med en blanding av muskelknutebehandling og vanlig massasje.

 

Fysioterapeut i nærheten av Sessvollmoen?

Ved Råholt Kiropraktorsenter og Fysioterapi er vi meget opptatt av tverrfaglig, moderne behandling – som innebærer at vi har både kiropraktorer og fysioterapeut i vår klinikk.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Hvis du har noen spørsmål eller lignende så kan du kontakte oss eller noen av våre andre terapeuter via vår Facebook-side eller våre andre kontaktmuligheter. Følg og lik oss gjerne i sosiale medier også. Dersom du ønsker en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking slik at du kan bestille en time når det passer best for deg.

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Råholt Kiropraktorsenter & Fysioterapi

våre terapeuter

Ønsker du å bestille time? Benytt vår døgnåpne online booking nedenfor (eller kontakt oss via telefon):

book online

Klikk på knappen ovenfor for å se ledige konsultasjoner hos våre klinikere.

 

Bilder: Wikipedia, FreeImages, CC 2.0

Nøkkelord: Kiropraktor Sessvollmoen, Sesvoll, kiropraktikk, kiropraktisk, behandling, fysioterapi, massasje

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *