Kalkskulder (Kalsifisert Tendinitt)

Kalkskulder er ensbetydende med kalsiumoppbygning i en eller flere skuldersener. Det oppstår normalt sett grunnet langvarig overbelastning.

Her på Råholt kiropraktorsenter og Fysioterapi tilbyr vi både utredning og effektiv behandling mot kalkskulder. Trykkbølgebehandling er en godt dokumentert behandlingsform som brukes mot denne type problematikk. Behandlingen fungerer ved å bryte ned kalkdannelsen i den påvirkede senen, som deretter setter i gang en tilhelingsprosess for å friskgjøre det affekterte senevevet. På denne måten får man gradvis tilbake normal funksjon i senene, og dermed mindre skuldersmerter.

 

I denne artikkelen vil du lære mer om:

 • Symptomer på Kalkskulder
 • Årsaker til Kalkskulder
 • Behandling av Kalkskulder
 • Øvelser og Trening mot Kalk i Skulderen (inkluderer VIDEO)

 

– Kalk i Skulderens Sener

Som nevnt så innebærer kalkskulder at visse av skulderens senefester og rotator cuff muskler har blitt rammet av økt kalsiumopphopning. Det vanligste området som rammes er musculus supraspinatus eller subscapularis. Diagnosen blir også kalt kalsifisert tendinitt, som betyr at det ofte er en betennelsereaksjon rundt skuldersenen på grunn av kalkdannelsen.

 

Symptomer på Kalkskulder

Smertene grunnet kalkskulder kan variere kraftig – og i visse tilfeller kan det være nesten smertefritt. Symptomene ved kalkskulder blir ofte beskrevet som verking inne i skulderen som blir verre over tid. Verst er de når personen har utført arbeid over skulderhøyde eller når de har sovet oppå den påvirkede skulderen.

 

Symptomer på kalkskulder kan overlappe med andre skulderdiagnoser, men inkluderer gjerne:

 • Nattesmerter
 • Redusert Skulderbevegelighet
 • Smerte ved Bevegelse av Skulderen
 • Tap av Muskelmasse (Atrofi)
 • Trykkømhet på de Involverte Senene Rundt Skulderen

 

Det kan være vanskelig å skille en seneskade eller senebetennelse fra en kalkskulder, men det gjør egentlig ikke så mye, da behandlingen hovedsaklig er den samme ved alle tre diagnosene. Ved større kalkdannelser så kan det, naturlig nok, kreve flere behandlinger før man blir bedre.

 

Behandling av Kalkskulder

Som vi nevnte i innledningen av denne artikkelen, så omhandler behandlingen å bryte ned skadevevet i skulderen. I dette tilfellet, så snakker vi om bløtvev og senevev med kalk i seg. Vi kombinerer gjerne ulike behandlingsteknikker for å oppnå best mulig resultater, men ved kalkskulder, så er trykkbølgebehandling primærbehandlingen.

 

Trykkbølgebehandling er faktisk den best dokumenterte behandlingsformen mot denne diagnosen, og regnes som det man kaller “gullstandard”. Våre terapeuter er godt trent i denne behandlingsformen og kan gi deg best mulig behandling i forhold til din diagnose. Behandlingen kombineres gjerne med instruksjon i spesifikke hjemmeøvelser som har som hensikt å øke bevegeligheten og fleksibiliteten rundt skulderen.

 

Om Trykkbølgebehandlingen

Som nevnt bruker vi hovedsaklig trykkbølgebehandling mot kalkskulder. Dette skyldes at det er den behandlingsformen med mest og  best forskning bak seg når det kommer til behandling av denne lidelsen.

 

Behandlingen fungerer ved å bryte ned skadet vev (inkludert kalsiumdannelse) og stimulere tilheling, samt økt reparasjonsrespons i det skadde området. Etterhvert som kalkdannelsen blir brutt ned og vevet normaliserer seg, så vil man ofte kunne merke en tydelig forbedring i form av mer bevegelighet, samt mindre smertesensitivitet i skulderen.

 

Andre Behandlingsmetoder

Det er ikke uvanlig at vi kombinerer ulike behandlingsmetoder ved behandling av kalkskulder. Dette kan inkludere en eller flere av følgende teknikker:

 • Fysikalske Behandlingsteknikker
 • Intramuskulær Akupunktur
 • Laserbehandling
 • Moderne Kiropraktikk

 

– Ikke la Skulderen Bestemme Hvilken Hylle du Rekker opp til

Altfor mange lar feilfunksjoner og smerter gå upåaktet hen. Det er først når problemet blir gradvis verre og verre, inntil det når et platå hvor smertene ikke kan ignoreres at mange tar tak i det. Hvis du sliter med å løfte armene over skulderhøyde, så kan det være fordelaktig å oppsøke en funksjonell utredning og eventuell behandling av skuldersmertene dine.

Øvelser og Trening mot Kalkskulder

Vi instruerer gjerne i hjemmeøvelser mot kalkskulder i kombinasjon med behandlingen. Disse skulderøvelsene vil ha som formål å øke bevegeligheten i skuldrene og øke blodsirkulasjonen inn mot det skadde senevevet i skulderen din. I denne videoen viser vår egen idrettskiropraktor Alexander Andorff fram syv øvelser som gjerne brukes mot forkalkning i skulderens ledd og sener.

 

Video: 7 Øvelser mot Forkalkning i Skulderen

Vi setter stor pris på om du ønsker å bli en del av familien vår ved å abonnere på vår Youtube-kanal. Her finner du flere gratis treningsprogrammer og videoer med informativ helsekunnskap.

 

Kontakt oss – eller Bestill Time

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll kommune, Viken). Priser finner du her. Hvis du ønsker å bestille en time, så minner vi om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter. Hvis du foretrekker det, så kan du selvfølgelig eventuelt ringe oss istedenfor innenfor klinikkens åpningstider.

 

Med ønsker om god helse,

Det tverrfaglige Teamet på Råholt Kiropraktorsenter og Fysioterapi

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *