Fysioterapi og idrettsmassasje 700

Idrettsmassasje (sportmassasje)

Idrettsmassasje er en dypvevsbehandling bestående av triggerpunktbehandling, uttøying og massasje. Idrettsmassasje brukes gjerne mot stramme muskler, muskelspenninger og muskelskader – men kan også benyttes mot seneskader og senebetennelser.

 

Behandlingen fungerer primært ved å bryte ned skadet muskelvev, samt øke lokal blodsirkulasjon – dette medfører friskere muskelvev og senevev i det behandlede området. Idrettsmassasje kan tilpasses den enkelte og trykket tilpasses den enkeltes smertesensitivitet.

 

Idrettsmassasjen utføres av offentlig autorisert fysioterapeut og kan blant annet brukes mot:

  • Hofteplager
  • Kroniske smerter
  • Muskelknuter og muskelsmerter i hele kroppen
  • Ryggsmerter
  • Stram fotmuskulatur og plantar fascitt
  • Stramme leggmuskler og leggkramper
  • Stressnakke
  • Vonde skuldre

 

– En idrettsmassasje gjør godt for idrettsutøvere (… og alle andre)

Ikke la navnet lure deg – idrettsmassasje er ikke bare egnet for toppatleter og toppidrettsutøvere.

Den egner seg også for helt vanlige mosjonister og de med langvarige muskelplager. Faktisk så er det slik at i vår moderne tid med mye databruk og stress – så er det slik at de aller fleste av oss har godt av en god og grundig idrettsmassasje nå og da.

 

Eksempelvis så har vi både kontorarbeidere med mye statisk belastning og håndverkere kommende til idrettsmassasje cirka hver tredje uke – med gode resultater og funksjonell forbedring i hverdagen og på jobb.

 

Flere melder blant annet om slike helsefordeler som:

  • Bedre blodsirkulasjon i hender og føtter
  • Forbedret humør (grunnet mindre smerter)
  • Mindre nakkerelatert hodepine
  • Mindre smerter i rygg og hofter
  • Nattesøvnen blir forbedret
  • Redusert cervikogen svimmelhet

 

Hvordan fungerer idrettsmassasje?

Idrettsmassasje og fysikalsk behandling fungerer på flere positive måter – og resulterer ofte i smertelindring og tydelig forbedret muskulær funksjon.

 

Anspente muskler består ofte av dysfunksjonelle og smertesensitive muskelfibre. Idrettsmassasje hjelper ved å bryte ned muskelknuter, skadet muskelvev og medfører at dette byttes ut med friskere muskelvev.

 

Friske muskelfibre er nemlig ikke like smertesensitivt som skadet muskulært vev – og det har også bedre evne til å ta til seg næringsstoffer gjennom blodsirkulasjonen og dermed å holde seg friske.

 

Slik ser det ut når Skadevev og Muskelknuter Bygger seg opp i Muskler og Sener

Vi nevnte tidligere at dårlig vedlikehold av muskler og sener medføre høyere smertesensitivitet og økt forekomst av muskelplager.

Dette skyldes blant annet at det bygger seg opp muskulært skadevev ved slik feilbelastning eller overbelastning – og som vist i illustrasjonen nedenfor deler vi dette inn i tre faser.

bindevev og arrvev

  1. Normalt vev: Normal blodsirkulasjon. Normal sensitivitet i smertefibrene.
  2. Skadevev: Som innebærer redusert funksjon, endret struktur og økt smertesensitivitet.
  3. Arrvev: Utilhelet skadevev har en betydelig nedsatt funksjon, kraftig endret muskelvevsstruktur og forhøyet risiko for gjentagende problematikk.

 

Etter hvert som tilstanden i musklene gradvis forverres så kan dette gå utover muskelstyrke, redusert blodsirkulasjon og dårligere reparasjonsevne. Dette kan også gi grunnlag for høyere risiko for at du plages oftere med muskelsmerter og dysfunksjon i hverdagen.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Alle og enhver kan ha nytte av en idrettsmassasje – men den egner seg nok særlig deg som plages med “høye skuldre” i hverdagen og anspente muskler.

Mange som plages med leggkramper og “rastløse ben” kan også ha god effekt av idrettsmassasje.

 

Personer med disse plagene melder ofte om meget god effekt av idrettsmassasje:

  • Anspente muskler i nakke og øvre rygg
  • Artroseproblematikk
  • Hoftesmerter
  • Interscapulære smerter (brystryggsmerter)
  • Kroniske smertediagnoser (inkludert fibromyalgi og kronisk regionalt smertesyndrom)
  • Leggkramper
  • Myalgier og muskelknuter
  • Nakkerelatert hodepine
  • Ryggsmerter og lumbago
  • Senebetennelse i albuer, skuldre eller hofter
  • Seneskader

Mange benytter seg også av månedlig idrettsmassasje som vedlikeholdsbehandling for å holde smertene unna og å opprettholde god funksjonalitet i hverdagen.

 

Er du redd for at idrettsmassasjen blir for røff for deg? Vi tilpasser oss deg og dine behov.

muskelarbeid

Noen tror kanskje at idrettsmassasje ikke egner seg for dem – men det er ikke helt riktig. Dyktige terapeuter vil nemlig tilpasse behandlingen etter din sykdomshistorie, dagsform, medikamentbruk og smertesituasjon. Så du har ingenting å uroe deg for – det er rett og slett bare å ta kontakt for å begynne å gjøre noe med smertene dine.

 

Hvis du tror andre massasjeformer egner seg bedre for deg, så tilbyr vi også:

  • Klassisk massasje: Består primært av massasjeteknikker som jobber inn i sår og stram muskulatur uten bruk av triggerpunktbehandling eller muskelknuteterapi.
  • Triggerpunktmassasje: Denne typen av massasje fokuserer hovedsakelig på muskelknuter og benytter iskemiske trykkteknikker.
  • Velværemassasje: En rolig og skånsom massasje som har som hovedformål å redusere stress og angst hos pasienten. En deilig form for massasje som fungerer på både det fysiske og psykiske plan.

Vi minner også om at vi tibyr gavekort for massasje hos vår fysioterapeut. Kontakt oss via vår kontaktskjema hvis dette er ønskelig.

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags annen behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi er moderne og offentlig autoriserte terapeuter som tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene.

 

Vi er en tverrfaglig og moderne klinikk hvor våre terapeuter jobber sammen for å gi deg best mulig oppfølging – vi tilbyr:

  • Fysioterapi
  • Massasje
  • Moderne Kiropraktikk
  • Nålebehandling (intramuskulær tørrnåling)
  • Trykkbølgebehandling (sjokkbølgeterapi)

Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder og behandlingsteknikker.

 

Om kiropraktikk og fysioterapi

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

 

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

 

Fysioterapi er i lik linje med kiropraktikk et offentlig helseautorisert yrke. De tre hovedyrkene som innehar slik helseautorisasjon i Norge er lege, kiropraktor og fysioterapeut.

 

Vår fysioterapeut er anerkjent for å være grundig og dyktig i sitt fagfelt – som innebærer at du er i veldig gode hender når du legger deg til å slappe av på behandlingsbenken.

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon?

Hvis du har noen spørsmål eller lignende så kan du kontakte oss eller noen av våre andre terapeuter via vår Facebook-side eller våre andre kontaktmuligheter. Følg og lik oss gjerne i sosiale medier også. Dersom du ønsker en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking (trykk her) slik at du kan bestille en time når det passer best for deg – eventuelt kan du også ringe oss.

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Råholt Kiropraktorsenter & Fysioterapi

våre terapeuter

 

Ønsker du å bestille time? Benytt vår døgnåpne online booking nedenfor (eller kontakt oss via telefon):

book online

Klikk på knappen ovenfor for å se ledige konsultasjoner hos våre klinikere.
0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *