Kiropraktor Tyra Brandser

Tyra Brandser er kiropraktor ved Råholt Kiropraktorsenter og Fysioterapi (Eidsvoll kommune, Viken). I dette innlegget kan du bli bedre kjent med Tyra og hennes bakgrunn, samt interessefelt.

 

Tyra Brandser
Kiropraktor (Offentlig autorisert, MNKF)
Utdannet ved University of South Wales.

Kontaktinformasjon: Kiropraktor / 63 96 33 35 / ONLINE BOOKING / raaholtkiropraktorsenter@outlook.com

– Medlem av Norsk Kiropraktorforening (NKF)

– Mastergrad (Mchiro) ved University of South Wales, i Treforest, Wales.

 

En Moderne Kliniker med Omfattende Utdanning og Kunnskap

Med god faglig kompetanse og bred erfaring med å jobbe i tverrfaglige team, bruker Tyra de best dokumenterte behandlingsteknikker og tilnærmingsmetoder i forhold til selvhjelp og egentrening for å få pasienten ikke bare smertefri, men også tilbake til en funksjonell og positiv livsstil. Hun jobber med alt fra den eldre pasienten til gravide og idrettsutøvere og gjør alltid sitt ytterste for å tilpasse behandlingen etter den enkeltes behov.

 

Som moderne kiropraktor behandler hun problemer og smerter i muskler, sener og ledd på en helhetlig måte – som sørger for at du kan føle deg trygg og ivaretatt. I visse tilfeller, basert på problemstillingen, så kan det være at hun inkluderer behandlingsmetoder slik som tørrnåling (intramuskulær nålebehandling) og trykkbølgebehandling (en behandling som særlig benyttes mot senelidelser og seneskader.

 

Tyra har Særlig Stor Erfaring og Kvalifiseringer Innen:

 

Akutte og kroniske nakkesmerter

nakkebehandling

Uavhengig om du har fått plutselig vondt i nakken (kink) etter en natt med vond pute eller om du har kroniske nakkesmerter, så kan våre moderne klinikere være behjelpelige med utredning av hvorfor du har smerter – og hva som er den beste måten å behandle problematikken både symptomatisk og funksjonelt sett.

 

Fot og hælsmerter (inkl. plantar fascitt og hælspore)

behandling av fotsmerter

Stramme fotbladsmuskler eller hælsmerter? Plantar fascitt (seneskade i seneplaten som fester i framkant av hælen) og hælspore (forkalkning i framkant av hælbenet) er faktisk vanligere enn du tror – og mange går rundt med vonde føtter selv om det finnes moderne behandlingsmetoder (for eksempel trykkbølgebehandling) som fysisk kan bryte ned skadevevet under føttene som bidrar til smertebildet deres.

 

Graviditets og svangerskapsproblematikk (inkl. bekkenløsning og bekkenlåsning)

bekkenplager

Det er ikke uvanlig at bekkenet begynner å krangle underveis i svangerskapet. Dette skyldes flere årsaker – blant annet at bekkenet tippes gradvis framover grunnet den stadig større magen – og at musklene i både ryggen og setet som en konsekvens av dette blir både smertefulle og anspente. Tyra hjelper hvert år mange kvinner med både bekkenløsning og bekkenlåsning til en bedret hverdag – både underveis i og etter graviditeten.

 

Hofteproblematikk

hoftesmerter

Vondt å sove på siden om natten? Eller kanskje hoften verker når du går? Det er tydelige tegn på at muskler, sener og ledd ikke har det helt godt – funksjonelt sett. Hofteproblematikk kan også medføre kompenseringsplager i nærliggende muskler, ryggen og bekkenet, grunnet at man fysisk endrer bevegelsesmønster når man har hoftesmerter. Vi kan hjelpe deg med utredning og behandling av både akutte og kroniske hofteproblemer.

 

Kjevesmerter og Kjeveproblematikk

Plages du med kjevesmerter eller en følelse av at bittet ditt er særdeles anspent? Vondt i kjeven skyldes relativt ofte en kombinasjon av dysfunksjon i nakke, høyt stressnivå og stramme kjevemuskler. Med skånsomme, konservative behandlingsteknikker så kan Tyra, med sin kompetanse innen kjeveproblematikk, hjelpe deg tilbake til en hverdag hvor det ikke gjør vondt å hverken tygge eller bite.

 

Kroniske Smerter (inkl muskuloskeletale symptomer grunnet revmatisme og fibromyalgi)

vondt-i-midtre-del-av-ryggen

Mange med kroniske smertesyndromer, slik som fibromyalgi, og revmatiske lidelser (blant annet ulike typer av artritt og artroser) lever med unødvendig mye smerter. Tyra har gjennom flere år utviklet en helt særegen og helhetlig tilnærming til denne pasientgruppen som vi har sett at kan være med på å gi grunnlag for en bedret hverdag med mindre smerter.

 

Muskuloskeletal Spedbarnsproblematikk (Muskel og leddsmerter hos babyer)

nakkesmerter-hos-spedbarn

En fødsel er en sterk påkjenning for både mor og barn. Mange babyer får en røff start når det blir benyttet hjelpemidler, blant annet tang, ved fødselen. Bruk av tang eller lignende kan gi grunnlag for det vi kaller spedbarnstortikollis (nakkekink hos spedbarn). Tilstanden kjennetegnes ved at babyen har vanskeligheter med å vri hodet til siden eller å legge hodet mot siden. Dette kan resultere i et urolig spedbarn som gråter mer enn vanlig.

 

Skånsomme muskulære teknikker i bruk mot de affekterte områdene etter en grundig undersøkelse kan gi babyen funksjonen og bevegelsen tilbake. Mange spedbarn blir urolige når de har vondt – og gråt er da det eneste kommunikasjonsmiddelet de har til rådighet. Hvis du lurer på om babyen din kan være plaget av et muskuloskeletalt problem så er det bare å ta kontakt med oss.

 

Ryggsmerter av alle varianter

lavryggsmerter

Stiv, vondt og låst mellom skulderbladene eller nederst i korsryggen? Våre moderne klinikere har en spesialkompetanse innen en tverrfaglig og moderne tilnærmingsteknikk til både akutte og kroniske ryggsmerter. Tyra jobber helhetlig med både muskler og ledd for at du som pasient skal få best mulig effekt av behandlingen.

 

Seneskader og senebetennelser (bl.a. plantar fasciit, kalkskulder og tennisalbue)

Skader eller betennelser kan ramme sener i skuldrene, knærne, hoftene, anklene og albuene – og som du da skjønner så er det slettes ikke uvanlig at det oppstår smerter og problematikk i forbindelse med dette. Moderne trykkbølgebehandling, som vi tilbyr ved vår klinikk, er gullstandard når det kommer til behandling av seneskader og senebetennelser. Tyra har meget høy kompetanse innen bruk av trykkbølgebehandling.

 

Utredning og Behandling av prolapsproblematikk og Nervesmerter

prolaps i korsryggen

Mange tror at det ikke er noe å gjøre med prolaps og tilhørende nervesmerter. Vi blir alltid sjokkerte når vi hører dette. For sannheten er at et prolaps i seg selv har oppstått grunnet feilfunksjon i ryggen og nærliggende strukturer. Som igjen innebærer at man har en solid jobb foran seg. Her gjelder det å behandle på en smart og helhetlig måte. Da ved å løsne opp i stramme ryggmuskler, avlaste de påvirkede nervene og å bidra til økt blodsirkulasjon og bedret funksjon i området. Vi bruker blant annet traksjonsteknikker og tilpasset mobilisering mot nerveavklemming.

 

Moderne og Helhetlig Behandling av Prolapsproblematikk

Våre klinikere behandler normalt sett prolapsproblematikk på et tverrfaglig plan hvor man både tar for seg behandling og opptrening i samme forløp. Slik at du kan komme raskest mulig tilbake til normal funksjonalitet.

løping

Tyra er altså en blid, faglig dyktig og serviceinnstilt kiropraktor det er lett å bli glad i. Du kan alltid være trygg på at hun vil gjøre sitt beste for at du skal oppnå best mulige resultater og optimal bedring. Både i form av mindre smerter, økt bevegelighet og generelt forbedret funksjonalitet.

 

Book time her: ONLINE BOOKING [åpner i nytt vindu]

Vår online booking er døgnåpen – og er enkel å bruke. Eller kontakt oss via telefon eller kontaktskjema.

slitasje-i-hoften-hofteartrose

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *