Stresshodepine

Stresshodepine (tensjonshodepine) | Symptomer, diagnose, utredning og behandling

Høye skuldre og stram muskulatur som gir deg stresshodepine? Våre terapeuter ved Råholt Kiropraktorsenter utreder og behandler stresshodepine med gode resultater. Ved behandling av stresshodepine er det viktig å ikke bare behandle symptomene, men også adressere selve årsakene til at du rammes av denne type hodepine. Dette gjøres ved en helhetlig tilnærming bestående av tilpasset muskulært arbeid, rådgivning og leddmobilisering.

 

I det moderne samfunnet er det mange som rammes av det karakteristiske “båndet i pannen” og rundt hodet: stresshodepine. Det mange ikke vet er at konservativ behandling har en meget god effekt på denne type hodepine – og at i mange tilfeller så kan man redusere både frekvens og intensitet betraktelig.

 

kjevebehandling

Ved hjelp av konservativ behandling – tilpasset den enkelte – kan vi i majoriteten av tilfellene betydelig redusere hodepinefrekvens og intensitet. Et individualisert behandlingsoppsett kombineres for å adressere både årsak og symptomgivende strukterer. Noen er mer plaget enn andre med dype muskelspenninger og da kan det være nødvendig med bruk av nålebehandling for å løse opp i de dyptgående myalgiene (smertegivende muskulatur eller «aktive muskelknuter»).

 

Ved Råholt Kiropraktorsenter har vi meget god kompetanse innen utredning og behandling av hodepinediagnoser – og samarbeider også tett med legespesialister ved behov; et samarbeid som har pågått over mange år.

På Råholt Kiropraktorsenter har våre kiropraktorer 6-årig utdanning (5-årig universitetsutdannelse pluss 1 år i turnus) med høyt fokus rettet inn mot utredning og behandling av hodepinediagnoser, inkludert stresshodepine (tensjonshodepine). Dette innebærer at du som pasient kan føle deg trygg og ivaretatt. Våre klinikere har også spesialistrettigheter i form av mulighet til sykmelding, henvisning til bildediagnostikk og eventuelle andre utredninger dersom det skulle vise seg å bli behov for dette. 

 

Vi minner også på at vi har døgnåpen online booking her på Råholt Kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) slik at du kan bestille en time når det passer best for deg. Vi besvarer også gladelig spørsmål via melding på vår Facebookside eller på telefon.

 

Les mer: Døgnåpen online booking

book online

 

Oversikt: Stresshodepine

Kontakt oss gjerne i dag for utredning dersom du er plaget med stresshodepine og høye skuldre. Vi vil gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg med en grundig undersøkelse og eventuell behandling. Sammen kan vi finne ut av årsaken til at du har hodepine – og forhåpentligvis kan vi hjelpe deg med å ta tak i noen av årsakene til at du er rammet.

 

Vi gjør dog oppmerksom på at det å ta tak i problemet midlertidig kan irritere de involverte områdene – så det er viktig å være innstilt på at slik tilheling kan ta tid. Særlig hvis du har hatt plagene lenge.

 

Symptomer og kliniske tegn

sykdomshistorie 700

Stresshodepine gir ofte en karakteristisk presentasjon som et «bånd i pannen» og trykk bak øynene. Det kan forekomme nærmest daglig i de som er hardest rammet – og det er disse som også har mest drastisk effekt av behandling, da kontrasten blir så stor når de ser de positive resultatene.

 

Karakteristiske symptomer på stresshodepine er trykk i hodet på begge sider og da særlig i pannen, samt bak øynene – men kan også inneholde følgende symptomer:

  • Nakkesmerter og kjevesmerter
  • Tydelig trykkømhet over muskulatur i nakke og kjeve
  • Hodepine som er tilnærmet like ille på begge sider

 

En differensialdiagnose til stresshodepine er cervikogen hodepine (nakkehodepine)Symptomene kan dog variere fra person til person. Både i forhold til hvor hardt de rammer, men også at det kan oppstå i ulike kombinasjoner av de ovennevnte.

 

Årsak

Sannheten med stresshodepine er at det normalt sett skyldes en kombinasjon av en rekke faktorer, blant annet stress, ujevnt kosthold, lite tid til bevegelse i hverdagen, nedsatt funksjon i smertegivende muskulatur og ledd, samt redusert søvnkvalitet.

 

Av mer fysiske årsaker til stresshodepine så nevnes særlig følgende ledd og muskler:

  • Øvre rygg og tilhørende muskulatur – da særlig ovenfor skulderbladene i øvre trapezius
  • Lokale nakkemuskler (bl.a. sternocleidomastoideus)

 

Dysfunksjonell og smertefulle muskler sender ut flere smertesignaler – som igjen kan medføre en forsterkning av hodepinen. Vi kan hjelpe deg med problemet, både i form av utredning og behandling.

 

Behandling

I behandlingen av stresshodepine adresserer vi de ulike symptomgivende strukturene utifra den enkeltes presentasjon og problematikk. Dette kan innebære en kombinasjon av tilpasset leddmobilisering, muskulært arbeid, rådgivning og instruksjon i spesifikke øvelser basert på den individuelles problem og symptomer. Hos oss skal du føle deg trygg og ivaretatt – og vite at vi bryr oss om deg.

 

Vi individualiserer behandlingen for den enkelte for å kunne gi best mulig effekt og for å oppnå best mulig resultater. Det er dog viktig å huske på at slik tilheling kan ta tid og at det midlertidig kan bli irritert i områdene før det blir bedre. Ved denne type av hodepine er det særlig viktig med kombinasjonen av tilpasset leddmobilisering, hverdagsendringer, økt bevegelse og muskulært arbeid.
Vi vil også gjerne trekke fram intramuskulær nålebehandling som et godt behandlingsverktøy i kampen mot stramme og smertefulle muskler – og dette er noe vi kombinerer inn i behandlingen dersom dette er indisert. Ofte selv i tilfeller der den rammede personen nærmest har gitt opp grunnet at det er så langvarig og intenst.

 

 Du kan lese mer om de ulike behandlingsmetodene våre ved å navigere fram i toppmenyen.

 

Kontakt oss

Vi jobber daglig med hodepinepasienter og har en særegen interesse i både utredning og behandling av slike diagnoser. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat på telefon 63 96 33 35 – eller book en time online dersom du ønsker en konsultasjon (klikk på lenken nedenfor). Vi ser fram imot til å hjelpe deg mot en bedre hverdag.

 

Du kan lese mer om våre behandlere, priser og kontaktinformasjon ved å klikke på de relevante lenkene. Ta gjerne kontakt via vår Facebookside dersom du har spørsmål.

 

book online

 

Forskning / kilder:

1.Bronfort et al, 2011

Alternative søkeord: Stresshodepine, behandling, kiropraktor, behandling, massasje, utredning, symptomer, råholt, eidsvoll, akershus

 

Høye skuldre og vonde muskler? Ta kontakt med oss og få hjelp til å finne en løsning på problematikken.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *