spedbarnsbehandling 1

Kiropraktorbehandling av baby / spedbarn | Råholt Kiropraktorsenter

En baby utsettes for påkjenninger ved fødsel og formidling. Kiropraktorbehandling av baby / spedbarn kan behandle mekaniske dysfunksjoner i muskler og ledd på en skånsom og tilpasset måte – slik kiropraktorbehandling består ikke av “knekking”, men heller av varsom behandling tilpasset alder, sykdomshistorie og dagsform.

 

Tøff påkjenning å bli født!

Det å bli født er ingen enkel sak, hverken for mor eller baby. Større påkjenninger grunnet fødselsstilling (f.eks. Setefødsel), bruk av hjelpemidler (f.eks. Vakuum eller tang) eller unødvendig kraftbruk (f.eks. Mye rykking i spedbarnet) kan resultere i nedsatt funksjon og myalgier.

 

Et eksempel kan være at babyen foretrekker en side framfor den andre og at man noterer seg at spedbarnet utvikler ujevnt hode grunnet at det nærmest utelukkende ligger på en side.

 

Dette kan skyldes nedsatt bevegelse i nakke og brystrygg – med tilhørende funksjonsnedsettelse i relevant muskulatur og mulige mikrotraumer i muskelfibrene. Skånsom, tilpasset behandling rettet inn mot disse dysfunksjonene har ofte positiv effekt i forhold til det å normalisere bevegelse og bidra til økt fleksibilitet i muskelfibrene.

 

Ved Råholt Kiropraktorsenter har vi meget god kompetanse innen utredning og behandling – og samarbeider også tett med legespesialister ved behov; et samarbeid som har pågått over mange år.

På Råholt Kiropraktorsenter har våre kiropraktorer 6-årig utdanning (5-årig universitetsutdannelse pluss 1 år i turnus) med høyt fokus rettet inn mot utredning og behandling innen muskler, nerver, ledd og skjelett. Dette innebærer at du som pasient kan føle deg trygg og ivaretatt. Våre klinikere har også spesialistrettigheter i form av mulighet til sykmelding, henvisning til bildediagnostikk og eventuelle andre utredninger dersom det skulle vise seg å bli behov for dette. 

 

Vi minner også på at vi har døgnåpen online booking her på Råholt Kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) slik at du kan bestille en time når det passer best for deg. Vi besvarer også gladelig spørsmål via melding på vår Facebookside eller på telefon.

 

Les mer: Døgnåpen online booking

book online

 

Symptomer og kliniske tegn

Noen mulige symptomer på at en baby har muskuloskeletale smerter

  • Babyen ligger i bananform (C-kurve)
  • Babyen har lengre perioder hvor det er utrøstelig og mer utrolig enn vanlig
  • Babyen legger kroppen inn i en bakoverbøyd stilling, f.eks. så kan det forekomme ved amming eller når babyen hviler
  • Foreldrene til babyen oppfatter at visse bevegelser ser ut til å gi smerter

 

Det finnes naturlig nok en rekke flere symptomer, og nevnte presentasjoner kan også forekomme overlappende eller i kombinasjon med hverandre. Ofte er det helsestasjonen og jordmor som har bedt foreldre om å ta kontakt med oss for en undersøkelse.

 

Årsak

Noen mulige årsaker til muskuloskeletale plager hos spedbarn:

  • For mye statisk ligging i bilbarnesete, barnevogn og lignende
  • Påkjenninger ved fødsel og formidling
  • Unormal fødsel (f.eks. setefødsel)
  • Unødvendig mye fysisk trekking fra kliniker ved fødsel

 

Behandling

Vi utreder og behandler muskel og leddplager – på en skånsom og tilpasset måte

spedbarnsbehandling 2

Behandlingen innebærer ikke ‘leddknekking’ som noen kanskje tror. Tilpasset trykk etter spedbarnets alder og muskulære teknikker er hovedessensen i behandlingen for å stimulere blodsirkulasjon til det dysfunksjonelle området og bidra til reparasjon av skadet vev. Vi har også tett dialog med spedbarnets fastlege (dersom du ønsker dette).

 

Vår behandling er rettet inn mot å rette opp feilfunksjoner i muskler og ledd slik at disse kan normalisere og gjenopprette sin vanlige funksjon.

 

Kontakt oss

Vi jobber daglig med muskuloskeletal problematikk og har en særegen interesse i både utredning og behandling av slike diagnoser. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat på telefon 63 96 33 35 – eller book en time online dersom du ønsker en konsultasjon (klikk på lenken nedenfor). Vi ser fram imot til å hjelpe deg mot en bedre hverdag.

 

Du kan lese mer om våre behandlere, priser og kontaktinformasjon ved å klikke på de relevante lenkene. Ta gjerne kontakt via vår Facebookside dersom du har spørsmål.

 

book online

Vi besvarer ellers gjerne spørsmål du måtte ha via melding på vår Facebook-side

 

Kilder:

  1. Patel M, Shah K. Orthopedics. In: Rakel RE, ed. Textbook of Family Medicine . 7th ed. Philadelphia, Pa: Saunders Elsevier; 2007:chap 42.

 

Ta kontakt med oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg.

 

Ofte stilte spørsmål i forbindelse med kiropraktor og baby:

 

Babyen min er urolig, sover lite og gråter mye. Kan en kiropraktor hjelpe meg?

Sannheten er at det kommer an på problemet. Dersom det er dysfunksjon i muskler og ledd som forårsaker spedbarnets urolighet, så kan en kiropraktor ved behandling av disse områdene fungere symptomlindrende i tillegg til funksjonsbedrende. Hvis problemet derimot skyldes sure oppstøt (magesyrerefluks) – så vil ikke fysikalsk behandling hjelpe mot akkurat den delen av problemet. Men vi må huske at en baby med magesyrerefluks også kan ha muskelspenninger, nedsatt bevegelse og vondter – så det er viktig at man ikke utelukkende tror at absolutt alt skyldes de sure oppstøtene. En annen vanlig plage som foreldrene opplever er kolikk – eller det de tror er kolikk – ofte kan det nemlig være helt andre årsaker til at babyen gråter og virker utrøstelig. Vi kan hjelpe deg med en utredning av spedbarnets symptomer – og deretter se om det er noe vi mener vi kan behandle. Vi får ofte henvendelser fra de som har vært på helsestasjonen for kontroll – da det ofte rapporteres om symptomer som kan skyldes muskler og ledd.

 

Kiropraktor: Hvem behandler baby og spedbarn i Råholt / Eidsvoll / Vorma?

Våre klinikere har både kompetanse, autorisasjon og lang utdanning innen behandling av baby og spedbarn – og behandler denne pasientgruppen på en skånsom og tilpasset måte. Ofte er babyen bare 1 uke eller noen uker gammel når den først kommer til oss – eventuelt kommer de til oss fra helsestasjonen etter 6-ukers kontrollen eller lignende. Det er også tilfeller der foreldre bare ønsker en biomekanisk vurdering av spedbarnet sitt for å undersøke om det bevegelsesmessig og motorisk ser ut til å være normalt. Våre pasienter kommer hovedsaklig fra nærområdene våre i Råholt, Eidsvoll verk, Eidsvoll by, Minnesund, Vorma og Dal – men også fra Mogreina, Årnes, Sessvollmoen, Hurdal og nærliggende områder.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *