Belastningsskader i skulderen

Belastningsskade i skulderen? Alle kan rammes av belastningsskader i skulderen – både på kontor og fabrikk. Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr helhetlig utredning og behandling mot slike belastningsskader i skulderen og dens dysfunksjoner.

 

Belastningsskader i skulderen kan ramme skuldermusklene, senene eller selve skulderleddet. Alt som skal til for at man blir rammet er en plutselig feilbelastning eller en gradvis, repetitiv overbelastning. Noen av de vanligste overbelastningsskadene er seneskader i skuldersenene eller musklene (supraspinatus, subscapularis er oftest rammet), muskelspenninger rundt skulderen og stivhet i selve skulderleddet.

 

Ved behandling av skulderskader er det viktig med en helhetlig utredning og behandling. Den grundige utredningen gir grunnlaget for å kunne si hvilke strukturer som avgir smerte og som det er mest hensiktsmessig å rette behandlingen inn i mot ved starten av selve behandlingen. Selve behandlingen vil også kombineres med spesifikk trening som tar hensyn til hvor du er i forløpet med din skulderproblematikk.

 

Vi behandler alle strukturer samlet som en enhet. Dette gjør vi med vår omfattende 6-årige kiropraktorutdanning i bunnen av, som gir et meget godt grunnlag for utredning og behandling av nettopp dine plager og smerter.

 

Behandling av belastningsskader i skulderen

Noe av det viktigste ved all behandling er at man tar kontakt tidlig og ikke lar problemet bli langvarig før man oppsøker behandling. Sistnevnte fører som regel til at det vil ta lenger for behandlingen å nøytralisere smertesensitiviteten i vevet og normalisere skulderfunksjonen.

 

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

Belastninsskader har en tendens til å ikke bli spesielt mye bedre dersom man ikke tar tak i problematikken. Behandlingen og treningen som benyttes vil tilpasses hvor mye smerte og nedsatt funksjon det er i skulderen din.

 

Dersom det er omfattende smerter så er naturligvis det første delmålet vårt å redusere smertesensitivitet i de skadde strukturene og bidra til å gjenopprette normal blodsirkulasjon til disse. Når smerten er minsket vil det bli lettere for oss å fremme økt bevegelighet og funksjon til det skadde området. Det kan også være aktuelt med trykkbølgebehandling for å bryte ned skadd vev og stimulere reparasjon i området.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *