spedbarnsbehandling 1

Muskelsmerter hos Spedbarn og Baby

Muskelsmerter kan også ramme spedbarn / baby. Små spedbarn / baby kan ha muskelsmerter grunnet påkjenninger ved blant annet fødsel, formidling og statiske stillinger. Ved formidling og fødsel kan det forekomme noe hardhendt håndtering som igjen legger høyt press mot spedbarnets muskulatur.

 

En kiropraktor sin utdanning inkluderer pediatri og fysikalsk, tilpasset behandling av spedbarn og baby. Dette er en skånsom og tilpasset behandling som tilpasses etter barnets alder, sykdomshistorie og dagsform. Kiropraktorbehandling av spedbarn innebærer naturlig nok ikke “knekking” av ledd. Det utføres en vurdering av funksjon og mulige dysfunksjoner før behandling hvor man hele tiden har løpende dialog med spedbarnets foresatt.

 

Muskelsmerter hos baby og spedbarn kan være en mulig medvirkende årsak til at de viser symptomer på å være urolig, gråter mye, har nedsatt ammefunksjon eller viser tegn på nedsatt funksjon og bevegelse i det involverte området.

 

Ved Råholt Kiropraktorsenter har vi meget god kompetanse innen utredning og behandling – og samarbeider også tett med legespesialister ved behov; et samarbeid som har pågått over mange år.

På Råholt Kiropraktorsenter har våre kiropraktorer 6-årig utdanning (5-årig universitetsutdannelse pluss 1 år i turnus) med høyt fokus rettet inn mot utredning og behandling innen muskler, nerver, ledd og skjelett. Dette innebærer at du som pasient kan føle deg trygg og ivaretatt. Våre klinikere har også spesialistrettigheter i form av mulighet til sykmelding, henvisning til bildediagnostikk og eventuelle andre utredninger dersom det skulle vise seg å bli behov for dette. 

 

Vi minner også på at vi har døgnåpen online booking her på Råholt Kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) slik at du kan bestille en time når det passer best for deg. Vi besvarer også gladelig spørsmål via melding på vår Facebookside eller på telefon.

 

Les mer: Døgnåpen online booking

book online

 

Symptomer og kliniske tegn

Tegn og symptomer på at barnet kan ha vondt eller nedsatt funksjon i muskler eller andre steder:

  • Stivhet og ømhet i musklene
  • Spedbarnet kaster / bøyer ryggen bakover og gråter
  • Unormal nakkeposisjon – barnet foretrekker å ha hodet mot en side
  • Unormal ryggposisjon – barnet ligger ofte i såkalt C-form (bananform)
  • Økt forekomst av irritabilitet og gråt

At spedbarnet bøyer ryggen bakover og gråter er ofte forbundet med smerter. Slik bakoverbøying av ryggen er en oppførsel som illustrerer en slags desperasjon hos spedbarnet – og man mener at det er et forsøk på selvlindring av eventuelle dysfunksjoner.

 

Områder som oftest er rammet av muskelsmerter hos baby og spedbarn

Nakke: Grunnet nakkens stilling ved fødsel og formidling – eventuelt trekk i armer – så kan det forekomme irritasjon og mikrotraumer i musklene til spedbarnet. Dette kan medføre nedsatt funksjon og smerter fra området. Tilpasset behandling kan øke blodsirkulasjonen inn mot de utsatte muskelfibrene og bidra til økt reparasjon, samt tilheling.

Rygg og bekken: Disse områdene kan også være utsatte ved fødsel, formidling og hverdagslige statiske stillinger – blant annet hvis spedbarnet jobber mye med å få ut gass eller avføring.

 

Årsak

Noen mulige årsaker til muskelsmerter hos spedbarn:

  • For mye statisk ligging i bilbarnesete, barnevogn og lignende
  • Påkjenninger ved fødsel og formidling
  • Unormal fødsel (f.eks. setefødsel)
  • Unødvendig mye fysisk trekking fra kliniker ved fødsel

 

Behandling

Vi utreder og behandler muskel og leddplager – på en skånsom og tilpasset måte

spedbarnsbehandling 2

Behandlingen innebærer ikke ‘leddknekking’ som noen kanskje tror. Tilpasset trykk etter spedbarnets alder og muskulære teknikker er hovedessensen i behandlingen for å stimulere blodsirkulasjon til det dysfunksjonelle området og bidra til reparasjon av skadet vev. Vi har også tett dialog med spedbarnets fastlege (dersom du ønsker dette).

 

Vår behandling er rettet inn mot å rette opp feilfunksjoner i muskler og ledd slik at disse kan normalisere og gjenopprette sin vanlige funksjon.

 

Kontakt oss

Vi jobber daglig med muskuloskeletal problematikk og har en særegen interesse i både utredning og behandling av slike diagnoser. Kontakt oss gjerne for en uforpliktende prat på telefon 63 96 33 35 – eller book en time online dersom du ønsker en konsultasjon (klikk på lenken nedenfor). Vi ser fram imot til å hjelpe deg mot en bedre hverdag.

 

Du kan lese mer om våre behandlere, priser og kontaktinformasjon ved å klikke på de relevante lenkene. Ta gjerne kontakt via vår Facebookside dersom du har spørsmål.

 

book online

Vi besvarer ellers gjerne spørsmål du måtte ha via melding på vår Facebook-side

 

Kilder:

  1. Patel M, Shah K. Orthopedics. In: Rakel RE, ed. Textbook of Family Medicine . 7th ed. Philadelphia, Pa: Saunders Elsevier; 2007:chap 42.

 

Ta kontakt med oss allerede i dag – så skal vi gjøre vårt ytterste for å hjelpe deg.

 

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *