triggerpunkt

Triggerpunktbehandling (muskelknutemassasje)

Stramme og vonde muskler? Ansamlinger av smertesensitive muskelfibre kalles for triggerpunkter / muskelknuter. Vi tilbyr effektiv triggerpunktbehandling som en del av vår helhetlige behandling av muskler, sener og ledd.

 

Triggerpunktbehandling benyttes mot muskelspenninger som skyldes dysfunksjon eller muskelskade – behandlingen fungerer ved iskemisk trykk der behandleren reduserer aktivitetsnivået i den overaktive muskelen, stimulerer blodsirkulasjon og som igjen desensitiviserer muskulaturen. Slik behandling kan også utføres med intramuskulær nålebehandling eller trykkbølgebehandling – to behandlingsmodaliteter vi også tilbyr her ved Råholt Kiropraktorsenter.

 

– Muskelsmerter kan sammenlignes med varsellampen i bilen din

Stram muskulatur kan medvirke til en rekke plager, selv med refererte smerter distale for hvor den anspente muskulaturen er – da blant annet med nakkerelatert hodepine (cervikogen hodepine) og falsk isjias (isjialgi).

 

Musklene og leddene er noe vi ofte tar for gitt. Hvorfor er det sånn? Hvis bilen din ga fra seg en ulyd og varsellampen lyste så ville du vil ikke bare sette litt gaffateip over advarselen? Så ikke gjør det med kroppen din heller. Ta heller kontakt med profesjonelle som kan hjelpe deg med utredning og behandling.

 

Smerter er den eneste måten kroppen kan kommunisere at noe er galt. Ved muskelsmerter så dreier dette seg ofte om ensidig, repetitiv bruk – for eksempel en bilmekaniker som skrur mye dag ut og dag inn; eller en kontorarbeider som hamrer løst på tastaturet foran seg i en statisk stilling. Vi ber deg om å høre etter når kroppen din bør å advare deg mot noe – på denne måten kan du også forhindre at noe blir kronisk og mye verre å gjøre noe med.

 

Hvordan fungerer triggerpunktbehandling?

Triggerpunkter er som nevnt samlinger (knuter) av anspente muskelfibre. Studier har vist at disse musklene har økt elektrisk aktivitet – selv ved hvile. Slike muskelknuter kan være latente eller aktive. Aktive muskelknuter refererer smerter til andre områder enn det området de er i – der eksempelet der nakkeledd og nakkemuskler gir grunnlag for hodepine er et godt eksempel på en aktiv muskelknute.

 

Et latent triggerpunkt er en muskelknute som er i ferd med å kunne bli til en aktiv muskelknute dersom den forverres ytterligere – en slik muskelknute vil kun kjennes lokalt stram og smertefull, men uten å referere smerter. Likefullt bør begge varianter av muskelknuter behandles.

 

Vi har gode resultater ved triggerpunktbehandling – så ta gjerne kontakt hvis du trenger hjelp vedrørende utredning og behandling.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Behandlingen tilpasses den enkelte og egner seg dermed for alle som har muskelsmerter og muskulær dysfunksjon.

 

Noen av diagnosene triggerpunktsbehandling benyttes hyppigst mot er:

– Falsk isjias og piriformissyndrom

– Muskelsmerter og myalgier

– Stiv nakke og rygg

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *