muskelsmerter i nakken

Muskelsmerter i Nakken

Plaget med muskelsmerter i nakken og anspente nakkemuskler?

Ved vår tverrfaglige og moderne klinikk Råholt kiropraktorsenter og fysioterapi (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr vi helhetlig behandling for muskelsmerter, sener og stive ledd.

 

Våre terapeut av å være framtidens behandler og i toppsjiktet i vår bransje – med helhetlig fokus på muskler, sener og ledd i kombinasjon. Vår helseautorisasjon og våre rettigheter gir oss et glimrende grunnlag for grundig utredning og effektiv behandling av din problematikk og smertesituasjon.

 

Typiske symptomer ved nakkemyalgier:

 • Anspent og trykkøm nakkemuskulatur
 • Du har en uvane ved å regelmessig bøye og vri på hodet
 • Du kjenner deg konstant “sliten” i nakken
 • Mindre energi i hverdagen grunnet smerter
 • Vanskeligheter med å vri på hodet
 • Økt forekomst av nakkerelatert hodepine
 • Økt hyppighet av cervikogen svimmelhet

 

– Når hver muskelfiber i nakken roper “Stopp!”

I en travel hverdag er det mange som plages med muskelsmerter i nakken. Allikevel så er det veldig få som oppsøker behandling før det blir riktig ille og at man nærmest kjenner at hver eneste muskelfiber stritter imot når du forsøker å bevege på hodet.

 

Hvorfor ikke unne deg en funksjonsbedrende behandling før det blir for ille? Vi har god diagnostisk kompetanse og behandler regelmessig muskelsmerter med en tverrartet tilnærming – slik at du som pasient oppnår de beste resultatene.

 

Slik ser det ut når Skadevev Bygger seg opp i Muskler og Sener

Vi nevnte tidligere at dårlig vedlikehold av muskler og ledd, samt ensidig belastning kan medføre høyere smertesensitivitet og økt forekomst av nakkeplager. Dette skyldes blant annet at det bygger seg opp skadevev ved slik feilbelastning eller overbelastning – og som vist i illustrasjonen nedenfor deler vi dette inn i tre faser.

bindevev og arrvev

 1. Normalt vev: Normal blodsirkulasjon. Normal sensitivitet i smertefibrene.
 2. Skadevev: Som innebærer redusert funksjon, endret struktur og økt smertesensitivitet.
 3. Arrvev: Utilhelet skadevev har en betydelig nedsatt funksjon, kraftig endret muskelvevsstruktur og forhøyet risiko for gjentagende problematikk.

 

Etter hvert som tilstanden i musklene gradvis forverres så kan dette gå utover muskelstyrke, redusert blodsirkulasjon og dårligere reparasjonsevne. Dette kan også gi grunnlag for høyere risiko for nakkekink og annen nakkeproblematikk.

 

Behandling av Muskelsmerter i Nakken

nakkebehandling

Muskulær problematikk i nakken bygger seg ofte opp gradvis. Det kan starte med at du først kjenner deg sliten og sår i nakken av og til – før det tilnærmet blir en daglig affære. Etterhvert som muskelfibrene blir mer og mer dysfunksjonelle så vil det også dannes mer skadevev – som igjen gir en økning i smertene.

 

Neste fase fører ofte med seg hodepine og episodisk svimmelhet – og det er nå nakkeplagene virkelig fører med seg uønskede symptomer og hverdagsproblematikk. Det er også nå du bør gjøre noe med det. Vi kan hjelpe deg.

 

Behandlinger ved vår klinikk som kan hjelpe deg med myalgier og muskulære nakkesmerter:

 • Fysioterapi
 • Intramuskulær akupunktur (nålebehandling)
 • Massasje
 • Moderne kiropraktikk
 • Muskulær trykkbølgebehandling

 

Om behandlingen

Anspente muskler og muskelsmerter reagerer ofte positivt på en kombinasjon av muskulær triggerpunktbehandling, massasje og leddmobilisering av tilhørende ledd. Behandlingen er tilegnet for å gi mer mobilitet, sirkulasjon og funksjonsbedring i de behandlede musklene.

 

Ved å fremme økt bevegelighet i nærliggende ledd kan man gi større bevegelsesutslag som igjen fremmer mer blodsirkulasjon til musklene og mobilisering av stramme muskelfibre. Ved sterke og langvarige muskelsmerter så kan det også være aktuelt å kombinere behandlingen med muskulær trykkbølgebehandling og intramuskulær akupunktur (tørrnåling / IMS).

 

Helsefordeler du kan oppleve ved fysikalsk behandling inkluderer:

 • Bedret sirkulasjon i det behandlede området
 • Forbedret nakkebevegelse
 • Mer energi (grunnet mindre smerter)
 • Mindre anspente nakkemuskler
 • Mindre nakkesmerter
 • Redusert forekomst av hodepine og svimmelhet
 • Redusert sjanse for nakkekink

 

Om kiropraktikk og fysioterapi

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

 

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

 

Fysioterapi er i lik linje med kiropraktikk et offentlig helseautorisert yrke. De tre hovedyrkene som innehar slik helseautorisasjon i Norge er lege, kiropraktor og fysioterapeut.

 

Vår fysioterapeut er anerkjent for å være grundig og dyktig i sitt fagfelt – som innebærer at du er i veldig gode hender når du legger deg til å slappe av på behandlingsbenken.

 

Les mer: Kiropraktorbehandling

Kiropraktor med ryggradmodell

Les mer: Moderne fysioterapi

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Hvis du har noen spørsmål eller lignende så kan du kontakte oss eller noen av våre andre terapeuter via vår Facebook-side eller våre andre kontaktmuligheter. Følg og lik oss gjerne i sosiale medier også. Dersom du ønsker en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking slik at du kan bestille en time når det passer best for deg.

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Råholt Kiropraktorsenter & Fysioterapi

våre terapeuter

 

Ønsker du å bestille time? Benytt vår døgnåpne online booking nedenfor (eller kontakt oss via telefon):

book online

Klikk på knappen ovenfor for å se ledige konsultasjoner hos våre klinikere.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *