nervesmerter i hoften

Nervesmerter i hoften

Stråling, iling eller nummenhet i hoften? Mistenker du at du har nervesmerter i hoften? Ved Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr vi helhetlig utredning og behandling for nervesmerter i hoften og tilhørende nervesymptomer slik som utstrålende smerter, iling eller nummenhet ut i hoften og videre ned i beinet.

 

– Ta smerter på alvor og gjør noe med dem

Nervesmerter er en indikasjon på at nervene – ditt primære kommunikasjonssystem for sensorikk (berøring og hudsensitivitet) og motorikk (signaler til musklene slik at du kan kontrollere de) – er irritert, avklemt eller skadet.

 

Smerter bør alltid taes på alvor. Det er jo tross alt kroppens eneste måte å fortelle deg at noe ikke er riktig og kan medføre varige skader dersom du ikke gjør noe med det. Ved å overse smerter over lengre tid så graver man seg lenger og lenger ned i gjørma – og problemet samt eventuell behandling blir betydelig mer omfattende enn det den hadde trengt å være hvis man tok tak i problemet tidligere.

 

Helhetlig behandling av dine smerter og problemer

Vi jobber med muskler, sener, nerver og ledd hver eneste dag – og er meget opptatt av å finne og behandle selve kilden til problematikken din; og ikke bare symptomatikken. Behandlingen her vil ofte foregå i tre overlappende faser bestående av utredning, behandling og opptrening. Av rent anatomiske og fysikkmessige årsaker så vil det jo alltid være en involvering av muskler, sener, bindevev og ledd – så derfor må samtlige av dem undersøkes og behandles. For det er nemlig aldri “bare muskulært” – det er en forenkling som ikke holder stand med mer moderne utredning og behandling. Vi behandler alle strukturer samlet som en enhet. Dette gjør vi med vår omfattende 6-årige kiropraktorutdanning i bunnen av, som gir et meget godt grunnlag for utredning og behandling av nettopp dine plager og smerter.

 

Noen av de vanligste årsakene til nerveirritasjon og nervesmerter ut mot hoften skyldes stramme hoftemuskler, setemuskler og dysfunksjonelle hofteledd – ofte i kombinasjon. Det er nemlig slik at muskler og ledd jobber sammen, og man vil derfor ofte se at et stivt hofteledd som ikke beveger seg som det skal medfører strammere og smertefull muskulatur. På samme måte som muskeldysfunksjoner kan medføre nedsatt leddbevegelse og leddsmerter. På toppen av dette vil man ofte kunne få kompenseringssmerter i nærliggende strukturer – slik som korsryggen eller bekkenet.

 

Behandling av nervesmerter i hoften

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd, irritert nervevev og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

Når det kommer til mistanke om nervesmerter og/eller nerveirritasjon  i hoften så er det viktig at man først utreder mulige årsaker, bevegelsemønster og utelukker visse diagnosetilstander. Dette gjøres ved at terapeuten undersøker din bevegelighet, palpasjon av muskler og ledd, samt ortopediske og nevrologiske tester.

 

Deretter tilrettelegges behandlingen utifra de funn og symptomer man avdekker under den kliniske undersøkelsen. Vanlig behandling av nervesmerter vil bestå av en kombinasjon av muskulære teknikker, leddmobilisering, nervetøying og tilpassede øvelser. Nålebehandling benyttes også regelmessig mot stram muskulatur i sete- og hoftepartiet hvor det kan forekomme mistanke om nerveirritasjon.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *