leddjustering

Leddmobilisering (skånsom leddbehandling)

Leddmobilisering er en skånsom leddbehandling som benyttes mot mer smertesensitive pasienter. Leddmobilisering brukes mot stive og smertefulle ledd for å fremme naturlig bevegelse og gjenopprette deres opprinnelige funksjon.

 

Kiropraktorbehandling er helhetlig behandling bestående av leddbehandling, muskulære teknikker og trening  – ikke bare leddbehandling. Men når det er sagt så er det slik at den kiropraktiske spesialiteten, nemlig – justeringen – er godt dokumentert og foreligger i kliniske retningslinjer mot en rekke diagnoser i muskler og ledd.

 

– Leddmobilisering av hypomobile ledd

På folkemunne blir et ledd som ikke beveger seg tilstrekkelig (hypomobilitet) kalt for en “låsning”. Noen ganger, grunnet personlige preferanser eller at det vurderes mest hensiktsmessig, så benytter man seg heller av varsom og skånsom leddmobilisering framfor det mer famøse, forløsende “knekket” kiropraktorer er viden kjent for.

 

Ledd og muskler går hånd i hånd. Ved manglende bevegelse i ledd, som også kan føre til dårlig og smertefull holdning (framoverskutte nakkestilling og bøyd øvre rygg), så kan konsekvensene være at man får vonde og anspente muskler. Da er det viktig at man ikke bare jobber med musklene – men også adresserer problemet i leddene. Hvis man ikke gjør dette så vil man jo kunne gå i en evig runddans der leddene framprovoserer videre muskelsmerter – og det er jo ikke akkurat gunstig.

 

Leddmobilisering har god og dokumentert effekt. Teknikken fungerer kanskje ikke like raskt som leddmanipulasjon, men det fører til gradvis økt bevegelse i de behandlede leddene og da får man heller belage seg på at det vil ta litt lenger tid.

 

Ved å behandle både ledd og muskler så kan man gjøre noe med den grunnleggende funksjonen og sørge for at bevegelsesmønsteret blir endret – som igjen kan medføre at både leddplager og muskelsmerter reduseres. Da ledd og muskler fungerer i kombinasjon må de også behandles i kombinasjon.

 

Hvordan fungerer leddmobilisering?

Leddmobilisering og leddbehandling er behandlingsteknikker som har som hovedformål å gjenopprette et normalt bevegelsesmønster i lite bevegelige ledd. En kiropraktor er spesialtrent i slike teknikker og utførelsen av disse.

 

Økt leddbevegelse medfører ofte at man får bedret holdning, et mer normalt bevegelsesmønster, samt en positiv konsekvens ut av de to foregående – nemlig mindre feilbelastning på muskler, ledd og sener.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Leddmobilisering tilpasses hver enkelt pasient. Vi tar hensyn til dagsform, alder og sykdomshistorie ved utførelse av all behandling. Denne leddteknikken brukes ofte mot de som er meget smertesensitive og som trenger litt tid på å bygge opp mot en mer normal bevegelighet i leddene.

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss. Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *