nakkesleng

Nakkesleng / whiplash

Vært i en bilulykke og fått nakkesleng? Vi tilbyr utredning og behandling av whiplash / nakkeslengproblematikk ved Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune).

 

Visste du at nakkeslengproblematikk kan oppstå i lang tid etter at selve traumet inntraff? En av de vanligste årsakene til nakkeslengskader er påkjørsel i bil – og da ofte påkjørsel bakfra. Hvis man tenker på kreftene som er involvert når disse metallbeistene dundrer sammen så er det ikke spesielt overraskende at nakken blir utsatt for utrolig høye krefter ved en slik ulykke. Ryggen er kanskje relativt stabil ved en sånn påkjenning (selv om den også kan få seg en skikkelig trøkk i bilulykker), men nakken er definitivt ikke stabil og slynges lynraskt fram og tilbake når traumet inntreffer. Dette kan ofte medføre skader på ligamenter og muskelfester.

 

Tidlig utredning og behandling kan være delaktig i å forhindre videre forverring av tilstanden og bidra til å normalisere funksjonen.

 

Behandling av nakkesleng / whiplash

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

Ved nakkeslengproblematikk er det viktig å jobbe inn mot skadevev relativt tidlig i problematikken – dette er med på å stimulere reparasjon og kan bidra til å redusere arrvev i det skadde området. Arrvev er som kjent ofte en faktor som begrenser muskulær funksjon og fleksibilitet.

 

Tidlig opptrening er også viktig for å stabilisere nakken og dens strukturer – dette da særlig med den hensikten å forhindre ytterligere skade og starte gjenoppbyggingen mot en normalisert nakkefunksjon.

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Hvis du har noen spørsmål eller lignende så kan du kontakte oss eller noen av våre andre terapeuter via vår Facebook-side eller våre andre kontaktmuligheter. Følg og lik oss gjerne i sosiale medier også. Dersom du ønsker en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking slik at du kan bestille en time når det passer best for deg.

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Råholt Kiropraktorsenter & Fysioterapi

våre terapeuter

 

Ønsker du å bestille time? Benytt vår døgnåpne online booking nedenfor (eller kontakt oss via telefon):

book online

Klikk på knappen ovenfor for å se ledige konsultasjoner hos våre klinikere.

 

Kilder: NHI.no, Vondt.net, Lommelegen.no, FHI.no, SINTEF