kinesioteiping av kne

Kinesioteiping

Kinesioteiping er en teipeteknikk som bidrar til naturlig støtte og stabilitet – samtidig som den tillater muskel- og leddbevegelse. Kinesioteiping begrenser dermed ikke bevegeligheten som andre typer av sportsteip – og sikter seg dermed mer inn mot moderne skadeforskning der det fokuseres på å bevege området så tidlig som mulig (innenfor belastningsevne naturligvis) for å gi raskere tilheling og kortere skadetid. Våre terapeuter kan hjelpe deg med å teipe opp områder som trenger ekstra støtte

 

– Bevegelse = Raskere tilheling

Som nevnt er kinesioteipingens prinsipper at det er bevegelse som medfører raskere tilheling og kortere skadetid. Tidlig bevegelse vil også kunne medføre mindre skadevev og arrev; som igjen sørger for at sjansen er mindre for at du vil skade det samme området igjen. Kinesioteiping gir deg mulighet for begge deler – både avlastning og bevegelse; og det er derfor vi liker denne typen teip så godt.

 

Hvordan fungerer kinesioteiping?

Kinesioteiping fungerer ved å balansere behovet for støtte og bevegelse. Ved å finne riktig ratio mellom de to sørger man både for å redusere sjansen for ytterligere skader samtidig som man legger til rette for optimal tilheling.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Kinesioteiping kan egne seg for alle aldersgrupper og skademekanismer. Vi bruker det primært på ankel, kne og skulderproblematikk – men også andre områder ved behov.

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss. Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *