Nervesmerter i skulderen

Nervesmerter i skulderen kan skyldes lokal avklemming eller nakken. Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr helhetlig utredning og behandling mot nervesmerter i skulderen.

 

Første fase av behandlingen rettet inn mot nervesmerter i skulderen er å finne ut hvor smertene kommer fra. Ved hjelp av en grundig diagnostisk utredning, nevrologiske tester (reflekser, sensorikk og motorkraft) og ortopediske tester kan vi få et grunnlag for å si hvor nervesmertene kommer fra.

 

De vanligste årsakene til nervesmerter ut i skulderen skyldes nedsatt funksjon i nærliggende muskler og ledd – dette medfører en stivhet, redusert fleksibilitet og funksjonsevne, som kan irritere og legge lokal avklemming på nervene. Særlig gjelder dette brachial plexus nervene – som da oftest havner i klem inne i nakkengropen. Slik nerveirritasjon blir også kalt for scalenii syndrom grunnet dens involvering av scalenii-muskulaturen.

 

Undersøkelsen utreder også for om det kan dreie seg om et prolaps i nakken med nerverotsaffeksjon eller andre årsaker til trange nerveforhold. Behandlingen vil primært starte med “oppmykende tiltak” rettet inn mot nærliggende muskler, sener og ledd. Ved å gjenopprette disse områdenes blodsirkulasjon og fleksibilitet så kan man redusere trykket og irritasjonen mot nervene.

 

Behandling av nervesmerter i skulderen

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

Ved nervesmerter er det den enkelte diagnostiske utredningen som legger til rette for hvordan man setter opp behandlingsforløpet.

 

Primærfokuset i starten vil være rettet inn mot symptom og smertelindring – slik at pasienten har det bedre i hverdagen og gradvis kan begynne med mer og mer av de gitte trenings- og mobiliseringstiltakene.
Behandlingen vil være helhetlig og bestå av en kombinasjon av muskulært arbeid, leddmobilisering og senevevsteknikker. I visse tilfeller kan det også være aktuelt med bruk av intramuskulær nålebehandling eller trykkbølgebehandling for å fremme tilheling og reparasjon i det skadde, smertesensitive området.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *