øvelser mot løpeskader

Idrettsterapi (Optimal funksjonsvurdering)

Idrettsterapi er behandling og optimal funksjonsvurdering tilpasset den enkelte idrettsutøver. Idrettsterapi tar grunnlag i en diagnostisk utredning av idrettsutøveren for å finne ut av hvor utøveren kan innhente bedre funksjon og optimal prestasjonsevne. Våre terapeuter samarbeider med en rekke lokale og regionale idrettslag som benytter seg av denne standardiserte undersøkelsen og behandlingen. Ta gjerne kontakt hvis dette kan være noe for deg eller ditt idrettslag.

 

– Optimal prestasjon gjennom optimal funksjon

Idrettsterapi benyttes blant annet ved store institutter som Olympiatoppen. Kort fortalt så er det en grundig vurdering av hvordan den enkelte idrettsutøver kan bli bedre i det han gjør og på den måten oppnå enda bedre resultater. Dette kan være måten noen idrettsutøvere tar “det neste steget” opp mot eliten.

 

Hvordan fungerer idrettsterapi?

Idrettsterapi er forskjellig for hver enkelt idrettsutøver. Ved å benytte en grundig klinisk undersøkelse som omfatter biomekanisk vurdering av ledd, bevegelsesmønster, positur og funksjon, så kan terapeuten gi tilbakemelding på hvilke områder idrettsutøveren kan forbedre seg – da primært funksjonelt og biomekanisk betinget.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Alle typer av idrettsutøvere som føler at de har mer å gå på. Noen ganger får vi også bestillinger fra hele idrettslag som ønsker en vurdering på hver enkelt idrettsutøver og hva vi mener kan være det som holder dem tilbake prestasjonsmessig sett.

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss. Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *