spinal stenose

Traksjonsbehandling (spinal dekompresjon)

Trange nerveforhold i korsryggen? Traksjonsbehandling kan være medvirkende til å redusere trykket mot nerver og mellomvirvelskiver i korsryggen ved spinal stenose, sub-akutt og kronisk lumbal prolaps. På bildet ovenfor ser du et eksempel på trange nerveforhold i flere nivåer nederst i korsryggen.

 

Ved traksjonsbehandling benyttes en spesiell type av benk som tillater at ryggen strekkes på en slik måte at de nedre strukturene i ryggen får mindre kompresjonstrykk og belastning. Dette stimulerer også økt blodsirkulasjon inn mot det affekterte området nederst i korsryggen – som bidrar til bedret reparasjonsrespons for nerver og mellomvirvelskiver.

 

– Reduser trykket på nerver og mellomvirvelskiver

Nervekompresjon over tid kan medføre langvarige nerveskader og symptomer – slik som stråling nedover beina, nummenhet i føttene og muskelsvinn (atrofi av muskelfibre).

 

Nervene dine er en utrolig viktig del av deg og vi anbefaler på det sterkeste at du tar symptomer og nerveplager på alvor. Oppsøk utredning og eventuell behandling for å kartlegge hva det er som forstyrrer nervene dine og gjør noe med det. Hvis bilen din mistet strøm nå og da så ville du vel mest sannsynlig kontakte en mekaniker? Gjør det samme for kroppen din – ta kontakt med profesjonelle som kan hjelpe deg.

 

Hvordan fungerer traksjonsbehandling?

Ved spinal stenose og prolaps så kan det ofte forekomme økt trykk på nerver og konsekvent det man kaller nerverotsaffeksjon. Traksjonsbehandling kan være delaktig i å redusere dette trykket og tilhørende symptomer / smerter som du opplever. Ved gjentatt behandling over tid kan det også bidra til at prolapsproblematikk trekker seg tilbake.

 

Vi har gode resultater ved traksjonsbehandling, så ta gjerne kontakt hvis du trenger hjelp vedrørende utredning og behandling.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

De med trange nerveforhold i spinalkanalen (spinal stenose), samt sub-akutte og kroniske prolapser er den pasientgruppen som har best effekt av denne behandlingsmetoden. Men når det er sagt, så kan den også benyttes forebyggende for å holde mellomvirvelskivene og ryggvirvlene i god funksjonell stand.

 

Noen av diagnosene traksjonsbehandling benyttes mot er:

– Isjias og nervesmerter nedover ett eller begge bein

– Skiveskade og prolaps i korsryggen

– Spinal stenose i korsryggen (trange nerveforhold)

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.
Bildekreditering (bruk i kunnskapsøyemed): Mayo Clinic

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *