Stivhet i ryggen

Plages du med stiv rygg? Det finnes flere tiltak som kan hjelpe deg med å bekjempe stivheten i ryggen. Behandling og trening i kombinasjon kan gi økt bevegelse og fleksibilitet.

 

En stiv rygg kan indikere at muskler, sener og ledd ikke fungerer slik som de skal. Denne nedsatte bevegelsen går ikke bare utover hverdagsfunksjonen (slik som å ta på sokker om morningen), men kan forverre seg og gå utover muskulaturen dersom den ikke behandles. Måten den går utover muskulaturen på er at muskelfibrene ikke får beveget seg som de skal – og dermed senkes den naturlige blodsirkulasjonen til disse musklene som ikke benyttes. Dette fører igjen til en forsterket følelse av stivhet i ryggen.

 

Behandling av stiv rygg

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

En stiv rygg er mer enn bare en stiv rygg – det indikerer et dysfunksjonelt samspill mellom musklene og leddene i ryggen. Ved manglende utredning og behandling kan det være vanskelig å vite hva man bør gjøre for å ta tak i problematikken, og med tiden kan problemet forverre seg ytterligere.

 

En blanding av behandling rettet inn mot muskler og ledd i kombinasjon med tilpasset trening kan gi økt bevegelighet og bidra til å normalisere leddbevegelse i ryggen. Vi hjelper deg fra “akuttstilling” og tilbake til den normale, smertefrie hverdagen.

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *