fysioterapi mot nakkeprolaps

Prolaps i nakken

Rammet av prolaps i nakken og nervesmerter nedover armen eller i hånden?

Ved vår toppmoderne klinikk Råholt kiropraktorsenter og fysioterapi kan vi hjelpe deg tilbake til en smertefri hverdag ved hjelp av en tverrfaglig tilnærming.

 

Visste du at et nakkeprolaps kan variere i smertegrad? Det som bestemmer om et prolaps i nakken er smertefullt eller ikke avhenger av om det trykker på en nærliggende nerverot eller ikke – altså om det er med eller uten nerverotsaffeksjon.

 

Ved trykk på en nærliggende nerverot så kan det også oppleves sensoriske og motoriske forstyrrelser – for eksempel. nedsatt følelse på huden og redusert styrke i musklene som er innervert av den aktuelle nerven.

 

Vanlige symptomer ved nakkeprolaps med nervetrykk:

 • Du kjenner deg konstant “sliten” i nakken
 • Kraftsvekkelse i musklene i armen (grunnet manglende strømføring)
 • Lokale nakkesmerter i det påvirkede området
 • Mindre energi i hverdagen grunnet smerter
 • Nummenhet i overarmen, underarmen og/eller hånden
 • Redusert nakkebevegelighet
 • Stråling og iling som går nedover armen (i den påvirkede nervetråden)
 • Økt forekomst av nakkerelatert hodepine
 • Økt hyppighet av cervikogen svimmelhet

 

Symptomene dine er avhengige av hvilken nerve som er avklemt

nakkesmerter og svimmelhet

De fleste nakkeprolapser forekommer i nedre delen av nakken – grunnet at dette området av nakkesøylen er mest utsatt. Dette innebærer at de mest normale områdene å ha nakkeprolaps i inkluderer C5, C6 og C7 (nederste nakkevirvel).

 

Eksempel: Hvis avklemmingen rammer venstre C5-nerverot så vil man kunne oppleve symptomer i muskler, hud og smertetråder som er innervert (strømført) av denne nerven. Blant annet så er det denne nerveroten som gir deg følelse i overarmen og kontakt med deler av musculus biceps.

 

En avklemming av venstre C5-nerverot vil dermed kunne gi deg nummenhet i overarmen, strålende smerter og redusert styrke i biceps. I tillegg til sterke lokale nakkesmerter. Vi kan hjelpe deg med å finne ut om du har nakkeprolaps – og isåfall hvilken nerve som er påvirket.

 

Behandling av prolaps i nakken

nakkebehandling

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Behandlinger ved vår klinikk som kan hjelpe deg med nervesmerter og symptomer grunnet nakkeprolaps:

 • Fysioterapi
 • Intramuskulær akupunktur (nålebehandling)
 • Massasje
 • Moderne kiropraktikk
 • Muskulær trykkbølgebehandling
 • Traksjonsbehandling

 

Om behandlingen

Hovedhensikten med fysikalsk behandling i forhold til smerter grunnet nakkeprolaps er å ta trykket bort fra nervene og mellomvirvelskivene dine. Derfor er det meget viktig med oppmykende behandling (muskulære teknikker, traksjon og strekkteknikker ++) for å gi pasienten symptomlindring og funksjonsbedring.

 

Det er også viktig at man kommer i gang med de riktige øvelsene tidlig i behandlingsforløpet for å optimalisere framgangen og forbedringen. Våre terapeuter arbeider tverrfaglig for å gi deg best mulig sjanse for fullstendig tilheling og bedring.

 

Nålebehandling, massasje og muskulære teknikker benyttes regelmessig for å løsne opp i anspente muskler rundt den påvirkende nerveroten – dette kan bidra til å redusere nerveirritasjonen og å bidra til en lokal økning i blodsirkulasjonen for å bidra til forbedret muskelelastisitet.

 

Behandlingen fungerer primært ved å:

 • Bidra til forbedret blodsirkulasjon
 • Fjerne årsaken til nerveavklemmingen
 • Gjenopprette normal bevegelighet i nakkeleddene
 • Løsne opp i anspent og smertefull muskulatur
 • Redusere kompresjonstrykket mot den påvirkede nerveroten og skiven
 • Stimulere til nervetilheling i de affekterte nervefibrene

 

Om kiropraktikk og fysioterapi

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

 

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

 

Fysioterapi er i lik linje med kiropraktikk et offentlig helseautorisert yrke. De tre hovedyrkene som innehar slik helseautorisasjon i Norge er lege, kiropraktor og fysioterapeut.

 

Vår fysioterapeut er anerkjent for å være grundig og dyktig i sitt fagfelt – som innebærer at du er i veldig gode hender når du legger deg til å slappe av på behandlingsbenken.

 

Les mer: Kiropraktorbehandling

Kiropraktor med ryggradmodell

Les mer: Moderne fysioterapi

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon for problematikken din?

Hvis du har noen spørsmål eller lignende så kan du kontakte oss eller noen av våre andre terapeuter via vår Facebook-side eller våre andre kontaktmuligheter. Følg og lik oss gjerne i sosiale medier også. Dersom du ønsker en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking slik at du kan bestille en time når det passer best for deg.

 

Med de beste ønsker om god helse videre,

Det tverrfaglige teamet på Råholt Kiropraktorsenter & Fysioterapi

våre terapeuter

 

Ønsker du å bestille time? Benytt vår døgnåpne online booking nedenfor (eller kontakt oss via telefon):

book online

Klikk på knappen ovenfor for å se ledige konsultasjoner hos våre klinikere.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *