muskelarbeid

Muskelarbeid (muskelbehandling)

Muskelarbeid innebefatter flere muskulære teknikker, slik som massasje, tøying, triggerpunktbehandling og dypvevsbehandling. Muskelarbeid er viktig for en moderne kiropraktor som jobber helhetlig med muskler, sener og ledd – for på den måten å oppnå de beste resultatene for pasienten.

 

– Muskelarbeid mot kranglete og vonde muskler

Muskler kan bli vonde og smertesensitive grunnet en rekke årsaker, men de aller vanligste er mye stress i hverdagen og repetitiv belastning (f.eks. ensidig, statisk kontorarbeid). Andre årsaker kan være muskelskader fra ulykker (f.eks. nakkeslengskade fra bilulykke), fall eller idrett.

 

Når en muskel blir skadet så dannes det skadevev istedenfor det normale vevet som var der tidligere – skadevev og arrvev er kjent for å ha høyere sjanse for å bli skadet igjen, samt at det er “flinkere” til å sende smertesignaler enn vanlig muskelvev. Dette er grunnet at slikt vev har en annen sammensetning enn friskt vev (se illustrasjon nedenfor) som gjør at bløtvevet blir dårligere til å ta imot næringsstoffer fra blodsirkulasjonen og dermed har en redusert evne til å reparere seg selv.

bindevev og arrvev

Regelmessig muskelarbeid kan bearbeide slike muskelskader og være med på bytte det ut gradvis med friskere muskulært vev igjen. Ved omfattende muskelskader så anbefales det også bruk av trykkbølgebehandling (noe vi også tilbyr her hos oss på Råholt Kiropraktorsenter).

 

Hvordan fungerer muskelarbeid?

Muskelarbeid og muskulære teknikker fungerer primært ved å bryte ned skadet vev og gradvis erstatte dette med friskere vev. Hver behandling påfører altså en ny reparasjonsrespons som fortsetter der den forrige responsen stoppet opp.

 

Når muskelveveet blir friskere, så blir det også i bedre stand til å ta vare på seg selv. Med dette så menes det at det gjør bedre nytte av blodsirkulasjonen og forsyner seg av byggeklosser som er essensielle for muskelreparasjon.

 

Hvem egner behandlingen seg for?

Det finnes knapt et moderne menneske som ikke har godt av muskelarbeid. Behandlingen er tilpasset den enkelte person og deres forutsetninger / preferanser i forhold til hva de ønsker.

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *