Seneskade i skulderen (tendinose)

Rammet av seneskade i skulderen? Eller har du en mistanke om at du kan ha skadet en sene i skulderen? Her ved Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr vi grundig utredning og helhetlig behandling av seneskader i skulderen. Vi har også henvisningsrett til bildediagnostikk dersom dette skulle vurderes å være nødvendig.

 

En tendinose betyr at senefibrene i en eller flere skuldersener er skadet. Ved slike skader er det viktig å kartlegge hvilke sener som er skadet og på den måten legge fram best mulig behandlingsforløp for nettopp din skade. Behandlingen vil som regel bestå av en blanding av muskulært arbeid, senevevsteknikker, leddmobilisering og treningsøvelser – i kombinasjon med trykkbølgebehandling.

 

Trykkbølgebehandling er en godt dokumentert behandlingsform mot denne type av senediagnoser. Våre terapeuter er godt trent i denne behandlingsformen og kan gi deg best mulig behandling i forhold til din diagnose.

 

De to vanligste formene for tendinose er supraspinatustendinose og subscapularistendinose – som er to av musklene i rotator cuff (stabilitetsmuskulaturen rundt skulder og skulderblad).

 

Behandling av seneskade i skulderen

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

Vi anbefaler trykkbølgebehandling mot seneskader for å optimalisere tilhelingen og øke sjansene for forbedring. Ved å kombinere dette med treningsøvelser og annen behandling – med grunnlag i din diagnose – så kan vi oppnå best mulige resultater og  sørge for  at dine smerter og dysfunksjoner slipper taket.

 

Trykkbølgebehandling fungerer ved at den stimulerer tilheling og normalisering i senevevet ved å bryte ned de skadde senefibrene. Det er nemlig slik at de dysfunksjonelle senefibrene – kalt skadevev – er svakere enn det originale senevet i området; og dermed vil de fokuserte trykkbølgene kunne bryte ned kun de skadde fibrene og ikke det originale vevet. På denne måten “lurer” man altså kroppen til å gjøre en ekstra stor reparasjonsinnsats i det skadde området – som er grunnlaget for at trykkbølgebehandling også fungerer mot mer kroniske og langvarige lidelser.

 

Ta gjerne kontakt med oss hvis du ønsker en utredning og å vite mer om hvordan vi behandler seneskader i skulderen.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *