Stiv nakke

Lei av å gå med stiv nakke? Hadde det vært greit å kunne sjekke blindsonen når du kjører? Ta kontakt med oss ved Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) for utredning og behandling av stiv nakke.

 

Det fort gjort å havne i en situasjon der man tenker: “Hvordan kunne jeg tillate at nakken ble så stiv?” For det er jo nemlig slik at en hektisk hverdag kan føre til at ens egen kropp og legeme havner i bakerste rekke av prioriteringene – helt til det ikke går lenger. En stiv nakke kan medføre gradvis økt anspenthet i nærliggende muskler og progresjon av stive nakkeledd. Ved unormal bevegelse eller mangel på bevegelse så bruker du ikke musklene eller leddene på riktig måte – og dette kan også medføre kompenseringsplager.

 

Behandling av stiv nakke

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

Ved å kombinere muskulært arbeid med leddbehandling og treningsøvelser så oppnår vi ofte mer langvarig bedring for den enkelte pasienten. Det er nemlig viktig å adressere samtlige av årsakene til at nakken din er stiv hvis man ønsker å oppnå effektiv forbedring.

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.