Skulderleddslitasje (skulderartrose)

Skulderleddslitasje kan være smertefullt, men trenger ikke å være det. Mange ser nemlig ut til å være av den oppfattelsen at dersom artrose først har rammet skulderen – så vil den være vond og at det ikke er noe å gjøre med det. Det er helt feil. Skulderen og skulderleddet vil fortsatt forholde seg til dens støttekamerater; nemlig senene, musklene, bindevevet og nærliggende ledd (nakke og brystrygg) – og ved å styrke disse og holde de i god stand så vil du også merke forbedring på et “slitt skulderledd”.

 

Her ved Råholt kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) tilbyr vi helhetlig utredning og behandling av skulderleddslitasje. Smertene vi ofte opplever ved skulderartrose skyldes normalt sett en kombinasjon av strukturelle og funksjonelle faktorer – og det er disse vi ønsker å kartlegge og gi deg mer kunnskap om, slik at du kan ta bedre vare på skulderen din videre.

 

– Artrose; når leddene blir slitne

Traumer og fall kan medføre en tidligere presentasjon av artrose og leddslitasje. Ellers så er det normalt sett tidens tann gjennom aldersbetinget belastning og slitasje som er nøkkelårsaken til skulderleddslitasje.

 

Mange ser ut til å bruke artrose som en unnskyldning for å ikke gjøre det funksjons- og prestasjonsfremmende grunnarbeidet som må til for å gi symptomlindring og bedring. “Det er artrosen vet du” – nei, det er ikke bare artrosen – det er også den støttestrukturer som nå begynner å bli overbelastet, og dersom man ikke ønsker ytterligere forverring så er det bare å finne fram treningsstrikkene og komme igang med riktig bevegelse og trening.

 

Behandling av skulderleddslitasje

Våre terapeuter tilbyr en helhetlig behandling rettet inn mot dysfunksjonelle ledd og stramme muskler. Vår styrke ligger i at vi behandler årsakene til problematikken og dermed ofte oppnår en mer langvarig bedring – som kommer den enkelte pasient til gode. Vi har også kompetanse i bruk av trykkbølgebehandling og nålebehandling der dette vurderes mest hensiktsmessig. Behandlingen kombineres ofte med instruksjon i øvelser som kan være gunstige for akkurat deg.

 

Om behandlingen

For å gi symptomlindring og funksjonsbedring rundt en vond skulder rammet av artrose så benytter våre terapeuter seg av en helhetlig tilnærming bestående av muskulært arbeid, leddmobilisering, tilpassede øvelser – og andre behandlingsmodaliteter som trykkbølgebehandling der dette er sett som mest hensiktsmessig.

 

Vi hjelper deg gjerne på veien tilbake til en bedre skulderhverdag.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste og tyngste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket er offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

Les mer: Kiropraktorbehandling

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss (Råholt Kiropraktorsenter – Råholt, Eidsvoll, Akershus). Priser finner du her. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *