Aktivator behandling

Aktivatorbehandling

Aktivatorbehandling er en leddmobiliseringsteknikk som utføres med et såkalt aktivatorinstrument. Aktivatorbehandling er en meget skånsom leddteknikk som egner seg for de mest smertesensitive problemstillinger der vanlige leddmobiliseringsmetoder vurderes å være for hardhendte. Dette er særlig egnet for de med høy smertesensitivitet og de som er redd for at vanlig kiropraktorbehandling skal gjøre vondt fordi de har så mye smerter – det er her behandling med aktivatorinstrumentet kommer til sin rett.

 

Godt dokumentert behandlingsmetode

Aktivatorbehandling er en av de best dokumenterte leddmobiliseringsteknikkene og har vist gode resultater i flere studier. En større oversiktstudie (Huggins et al, 2013) konkluderte blant annet at det er effektivt i bruken mot ryggradsmerter og triggerpunkter / muskelknuter.

 

Hvordan fungerer aktivatorbehandling?

En aktivator leverer trykkimpulser som er så raske at muskulaturen ikke rekker å trekke seg sammen. Dette medfører at trykkimpulsen treffer leddene uten å “blokkeres” av stramme muskler og dette resulterer igjen i bedret leddbevegelse. Trykkimpulsen er meget skånsom og egner seg dermed, som nevnt tidligere, for mer smertesensitive pasienter.

 

Behandlingsmetoder og teknikker

Hva slags behandling tilbyr dere? Sannheten er at vårt behandlingsutvalg er stort og variert – men det som er viktig for deg er at vi tilpasser behandlingen og jobber helhetlig (muskler, ledd, sener og trening) for å optimalisere resultatene. Trykk her for å lese mer om våre ulike behandlingsmetoder.

 

Om kiropraktikk

En moderne kiropraktor har 6 års universitetsutdanning (5-årig mastergrad + 1 år i turnus). Denne utdanningen er den lengste innen offentlig autoriserte yrkesgrupper som jobber med muskler og ledd. Mange forbinder kiropraktor med effektiv behandling av leddsmerter i rygg og nakke, men sannheten er at en kiropraktor kan hjelpe deg med ledd og muskelplager i hele kroppen – fra topp til tå med bruk av både leddbehandling og muskulære teknikker.

Utdanningen er omfattende og inkluderer hundrevis av timer med nevrologi, fysiologi, rehabiliteringstrening, pediatri og diagnostisering. Dette gir grunnlag for primærkontaktrettighetene en kiropraktor har (henvisningsrett til bildediagnostikk, sykmeldingsrett og legespesialisthenvisningsrett) og at yrket et offentlig helseautorisert gjennom HELFO. Sistnevnte er en kvalitetssikring for deg som pasient – og understreker kiropraktorens primærkontaktrolle innen muskel-, skjelett og nerveplager.

 

Kontakt oss

Hvis du ønsker mer informasjon så kan du gjerne kontakte oss. Vi minner også om at vi har døgnåpen online booking dersom du ønsker å booke en konsultasjon med en av våre dyktige terapeuter.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *