Eidsvoll Revmatikerforening: Tusen takk for meg!

prosjektor

Eidsvoll Revmatikerforening: Tusen takk for meg!

Tirsdag 13.mars avholdt Eidsvoll Revmatikerforening sitt første møte for året i Gladbakk Aktivitetssenter. Eidsvoll Revmatikerforening hadde også gitt meg æren, på vegne av Råholt Kiropraktorsenter, av å holde foredrag for dem om en moderne tilnærming til utredning og behandling av revmatiske lidelser og kroniske smertediagnoser.

 

Med dette så menes en helhetlig framgangsmåte, og gjerne tverrfaglig (med både kiropraktor og fysioterapeut – vi har begge deler), tilpasset den enkelte og hvor man også vurderer behandlingsmetodene og øvelsene rettet inn mot individet. Slike ting som kosthold og hverdagsfunksjon er også faktorer som må adresseres i mange tilfeller dersom man er ute etter en optimal effekt for pasienten.

 

Foredraget ble avholdt foran cirka 50 medlemmer av Eidsvoll Revmatikerforening – med god mottakelse og mange positive tilbakemeldinger etter presentasjonen. Særlig var mange opptatt av at eventuell leddbehandling alltid tilpasses den enkelte og at man har mange andre gode behandlingsmetoder tilgjengelig via klinikken vår – inkludert intramuskulær nålebehandling, trykkbølgebehandling og senevevsverktøy (IASTM).

 

I salen var det blant annet mennesker som var rammet av fibromyalgi, revmatisk artritt, psoriasisartritt, leddgikt, artrose, Sjøgrens syndrom og andre kroniske lidelser i muskler, sener og ledd. De skal alle vite at vi tilpasser behandling den enkelte og at alle kan få hjelp hos oss.

 

Bestille time online?

Noe annet vi fikk positiv tilbakemelding på var hvor oversiktlig og grei vår døgnåpne ONLINE BOOKING er – altså at man kan bestille timer via nettet. Men vi minner om, for de som ikke alltid er like god venn med PCen, at vi selvfølgelig også kan kontaktes via telefon innenfor våre vanlige åpningstider.

 

Vi har døgnåpen online booking her på Råholt Kiropraktorsenter (Eidsvoll kommune, Akershus) slik at du kan bestille en time når det passer best for deg. Vi besvarer også gladelig spørsmål via melding på vår Facebookside.

 

Les mer eller bestill time her: Døgnåpen online booking

book online

 

Ta tak i problemet med aktive tiltak

leddjustering

La oss si at du har smerter i skulderleddet grunnet en seneskade (også kalt tendinose) – en seneskade som mest sannsynlig oppstod grunnet manglende stabilitetsmuskulatur i rotator cuff skuldermuskulaturen. Da vil det ikke hjelpe med betennelsedempende medikamentell behandling. Dette vil tvertimot medføre en redusert reparasjonsevne og at diagnosen tar lenger tid for å lege seg selv. Konservativ behandling bestående av muskulær behandling (f.eks. muskelknutebehandling eller nålebehandling), leddmobilisering og / eller trykkbølgebehandling – kombinert med opptrening av riktig støttemuskulatur – kan føre til raskere tilheling, mindre smerter og funksjonsbedring.

 

Terapeuten vil starte utifra ditt kliniske ståsted og i visse tilfeller kan det være nødvendig med noen symptomlindrende og funksjonsbedrende behandlinger før man kommer i gang med tilpasset trening. Tøyeøvelser og bevegelighetstrening er ofte en god start for å få muskulaturen og senevevet i gang – særlig dersom pasienten er betydelig plaget med funksjonsnedsettelser og smerter

 

Øvelser for Revmatikere

Noe som også falt i god smak hos mange ved Eidsvoll Revmatikerforening var det tilpassede treningsprogrammet jeg har utviklet for de med revmatisme – i samarbeid med den store muskel- og skjelettbloggen Vondt.net. Jeg understreket også viktigheten av at man benytter seg av bassengtreningen på Råholt bad, da dette er et fantastisk tilbud til alle medlemmer.

 

Treningsprogrammet består av 7 tilpassede øvelser som er utprøvd på flere hundre revmatikere – og med meget god tilbakemelding. Nedenfor kan du se en av de syv øvelsene (kontakt oss gjerne dersom via vår Facebookside dersom du ønsker treningsprogrammet tilsendt):

 

VIDEO – Skånsom tøying av setemusklene

Antall repetisjoner og sett er avhengig av din egen helsesituasjon – men et generelt godt grunnlag ved tøying er 3 sett med 30 sekunders varighet på hvert sett.

Kilde: Youtube – Vondt.net (her finner du også flere andre øvelser)

 

Sammenhengen mellom nedsatt bevegelighet og smerter

Kiropraktor med ryggradmodell

En kiropraktor har den mest omfattende utdanningen innen utredning og behandling av muskel og skjelettlidelser – og benytter en kombinasjon av muskulære teknikker, leddbehandling og andre behandlingsverktøy slik som trykkbølgebehandling og tørrnåling. En spesialiseringsgren innenfor den lange utdanningen er det kiropraktorer kanskje er aller mest kjent for: nemlig leddjusteringen. Leddbehandling er en veldokumentert behandlingsgren som kun skal utføres av profesjonelle med riktig utdanning.

 

 

Helhetlig og tverrfaglig tilnærming

For oss ved Råholt Kiropraktorsenter er det viktig med en helhetlig og tverrfaglig (vi har både fysioterapeut og kiropraktor) tilnærming i utredning og behandling av smerter i muskler, sener og ledd. Derfor kombinerer jeg muskelarbeid, leddbehandling, opptrening og andre behandlingsmodaliteter (trykkbølgebehandling, IASTM og nålebehandling med flere).

 

Sammen kan vi gjøre noe med det og hjelpe deg framover mot en mer funksjonell hverdag. Vi sier ikke at veien dit vil bli lett og uten utfordringer – men hvis du setter din lit til oss, så skal vi gjøre vårt aller beste for å gi deg den behandlingen og oppfølgingen du trenger for å komme igjennom disse vanskelighetene. En bedret helse er en fantastisk belønning i seg selv – men kanskje enda bedre er det å kunne ta seg ut av sengen på morningen uten å være stiv, eller?

 

Spørsmål eller noe du lurer på? Eller vil du booke en konsultasjon? 

Hvis du har noen spørsmål eller lignende så kan du kontakte meg eller noen av våre andre terapeuter via vår Facebook-side eller våre andre kontaktmuligheter. Følg og lik oss gjerne i sosiale medier. Dersom du ønsker en konsultasjon så har vi også døgnåpen online booking slik at du kan bestille en time når det passer best for deg.

 

Med ønsker om god helse til alle i Eidsvoll Revmatikerforening og alle de rammet av revmatisme,

 

alexander andorff profilbilde 250

Alexander Andorff, offentlig autorisert kiropraktor, M.sc. Chiro, B.sc. Health (MNKF)

 

Ønsker du å bestille time? Prøv vår døgnåpne online booking nedenfor:

book online

 

En ekstra stor takk til:

June Andresen, May Limbodal, Liv Janne Brennsæter, Inger Lise Sundheim, Elfrid Årdal, Astrid Olsen, Thorhild Eikhom, Unn Høgli, Birgitte Vorm, Terje Sørensen, Steinar Olsen og Anne Britt Haugerud.

0 replies

Legg igjen et svar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *