Fysioterapeut Sigve Pedersen

Sigve Pedersen er fysioterapeut ved Råholt Kiropraktorsenter og Fysioterapi (Eidsvoll kommune, Akershus). I dette innlegget kan du bli bedre kjent med ham og hans bakgrunn, samt interessefelt.

 

Fysioterapeut Sigve Pedersen ved Råholt Kiropraktorsenter 425x283

Sigve Pedersen
Fysioterapeut (Offentlig autorisert)
Utdannet ved Charles University i Praha.

Kontaktinformasjon: Fysioterapeut / 63 96 33 35 / ONLINE BOOKING / raaholtkiropraktorsenter@outlook.com

– Bachelorgrad (B.Sc. Physio) ved det anerkjente Charles University, i Praha, Tsjekkia. Graduerte i 2010

– Tidligere fysioterapeut på Akershus Universitetssykehus (AHUS), OK Klinikken (Oslo) og Moheia Ortopediske Senter

– Tilbyr fysikalsk behandling, fysioterapi, triggerpunktbehandling, kinesiotaping, massasje (inkl klassisk massasje, fysikalsk massasje, velværemassasje og sportsmassasje), intramuskulær nålebehandling, trykkbølge, samt treningsveiledning og opptrening

 

En Moderne Fysioterapeut med Omfattende Erfaring

Sigve har en høyt anerkjent faglig kompetanse og en erfaring som gjør at han er særdeles dyktig i utredning og behandling av problemer og smerter i muskler, sener, bløtvev og nerver. Han benytter seg av en rekke fysikalske, manuelle behandlingsteknikker for å bryte ned skadevev, muskelanspenthet og å bidra til økt blodsirkulasjon, bedre funksjon og tilheling i de behandlede områdene – og hjelper deg også med å sette opp riktige treningsprogrammer i henhold til dine plager.

 

Han innehar omfattende faglig erfaring fra blant annet AHUS, OK Klinikken, samt Moheia Fysikalske og Ortopediske Senter som har gjort at han, siden har uteksaminerte i 2010, har sett et bredt utvalg av ulike problemer og smertepresentasjoner. Han jobber med alt fra den eldre pasienten til gravide og idrettsutøvere og gjør alltid sitt ytterste for å tilpasse behandlingen etter den enkeltes behov.

 

Som moderne fysioterapeut behandler han problemer og smerter i muskler, sener og ledd på en helhetlig måte – som sørger for at du kan føle deg trygg og ivaretatt. I visse tilfeller, basert på problemstillingen, så kan det være at han inkluderer behandlingsmetoder slik som tørrnåling (intramuskulær nålebehandling), senevevsverktøy (Graston) og trykkbølgebehandling (en behandling som særlig benyttes mot senelidelser og seneskader).

 

Sigve har Betydelig Erfaring og Kvalifiseringer Innen:

 

Akutte og Langvarige Nakkesmerter

nakkebehandling

Nakkesmerter kan være en skikkelig irritasjon i hverdagen – og kan også medføre både nakkerelatert svimmelhet og hodepine. Faktum er at både mer akutte nakkekink og langvarige, mer omfattende nakkesmerter, ofte reagerer meget positivt på fysikalsk behandling i form av muskulære teknikker og fysioterapi. Våre moderne klinikere vil både jobbe med å lindre nakkesmertene dine og å finne ut av hvorfor du får vondt – slik at man kan legge til rette for best mulig behandlingsmåte – både symptomatisk og funksjonelt sett. Kanskje har du en “stressnakke” som trenger en massasje?

 

Knesmerter og Kneskader

Knesmerter

Er du plaget med knærne? Gjør det vondt når du løper? Ved å først benytte seg av en grundig utredning kan våre moderne klinikere stille en funksjonell diagnose og deretter legge opp riktig behandling for deg i henhold til dette. Stramme leggmuskler er ofte en medvirkende årsak til kneproblematikk – og mange opplever ofte betydelig bedring når muskulaturen i lår og legger blir behandlet og man får brutt ned skadevevet rundt selve kneet.

 

Senebetennelser og seneskader er også andre diagnoser som ofte rammer knærne – og her benytter vi gjerne muskulære teknikker i kombinasjon med trykkbølgebehandling eller senevevsverktøy for å optimalisere behandlingsresultatene.

 

Hofteproblematikk

hoftesmerter

Er du rammet av hoftesmerter og særdeles trykkøm muskulatur rundt hofteleddet? Da kan du ha nytte av fysikalsk behandling og treningsveiledning. Det at man har vondt i hoften ved bevegelse – eller når man sover på den påvirkede siden – er en soleklar indikasjon på at hoftemuskulaturen og senene ikke har det helt godt. Smertene er kroppens måte om å be deg gjøre noe med problematikken før det utvikler seg videre.

 

Hofteproblematikk kan også medføre kompenseringsplager i nærliggende muskler, ryggen og bekkenet, grunnet at man fysisk endrer bevegelsesmønster når man har hoftesmerter. Vi kan hjelpe deg med utredning og behandling av både akutte og kroniske hofteproblemer.

 

Kroniske Muskelsmerter (inkl muskuloskeletale symptomer grunnet revmatisme og fibromyalgi)

vondt-i-midtre-del-av-ryggen

Mange med kroniske smertesyndromer, slik som fibromyalgi, og revmatiske lidelser (blant annet ulike typer av artritt og artroser) lever med unødvendig mye smerter. Sigve har mange års erfaring med komplekse og langvarige muskelsmerter og har gjennom flere år utviklet en omfattende og helhetlig tilnærming til denne pasientgruppen – som vi har sett at kan være med på å gi grunnlag for en bedret hverdag med mindre smerter.

 

Det anbefales særlig at man forsøker tilpasset fysikalsk massasje i starten og deretter bygger fra det i henhold til hva klinikeren synes er best for deg. Hvis man er ekstra sensitiv grunnet særdeles anspent muskulatur så kan det også være fordelaktig å prøve en velværemassasje som er en mer skånsom form av muskulær behandling og massasje.

 

Ryggsmerter av alle varianter

lavryggsmerter

Stram i korsryggen? Opplever du tidvis at ryggen kramper seg? Da kan det være fordelaktig å gjøre noe med det – og manuelle, muskulære teknikker utført av autorisert fysioterapeut kan være både symptomlindrende og funksjonsforbedrende.

 

Våre moderne klinikere har en spesialkompetanse innen en tverrfaglig og moderne tilnærmingsteknikk til både akutte og kroniske ryggsmerter. Sigve jobber helhetlig med muskler og bløtvev for at du som pasient skal få best mulig effekt av behandlingen.

 

Seneskader og senebetennelser (bl.a. plantar fasciit, kalkskulder og tennisalbue)

Mange er ikke klar over at både seneskader og senebetennelser faktisk kan behandles fysikalsk. Ved å bryte ned smertesensitivt skadevev i det affekterte området og styrke nærliggende muskler kan man oppnå både mindre smerter og økt tilheling. Muskulære teknikker, senevevsverktøy og moderne trykkbølgebehandling, som vi tilbyr ved vår klinikk, er regnet som gullstandard når det kommer til behandling av slike seneskader og senebetennelser.

 

Skulderplager og Skulderskader

skuldersmerter

Har du smerter i skuldrene? Vondt å løfte armene over skulderhøyde, kanskje? Det kan føre til økte smerter i nakke og øvre rygg grunnet kompenseringsplager. Det er nemlig slik at manglende bevegelighet et sted i kroppen ofte medfører at andre anatomiske deler ikke beveger seg som de skal de heller – og her er skuldrene et særdeles godt eksempel.

 

Dersom du ikke kan løfte armene over skulderhøyde så vil du gå glipp av veldig mye bevegelse i hverdagen – og, med det, elastisitet og blodsirkulasjon i områdene som ikke beveges. Dette vil føre til en gradvis tilstramning som gir grunnlag for enda mer smerter og dårligere funksjonalitet. Vårt råd er derfor å ta tak i problematikken allerede i dag – og da kan vi varmt anbefale Sigve, vår meget dyktige fysioterapeut.

 

Utredning og Behandling av Prolapsproblematikk, Skiveskader og Nervesmerter

prolaps i korsryggen

Prolaps og tilhørende symptomatikk kan behandles med fysikalske og manuelle behandlingsmetoder. Massasje og muskulære teknikker kan bidra til både funksjonell og symptomatisk bedring.

 

Sannheten er at et prolaps i seg selv har oppstått grunnet feilfunksjon i ryggen og nærliggende strukturer – som igjen innebærer at man har en solid jobb foran seg når det kommer til å løsne opp i stramme ryggmuskler, avlaste de påvirkede nervene og å bidra til økt blodsirkulasjon og bedret funksjon i området.

 

Våre klinikere behandler normalt sett prolapsproblematikk på et tverrfaglig plan hvor man både tar for seg behandling og treningsveiledning i samme forløp – slik at du kan komme raskest mulig tilbake til normal funksjonalitet.

løping

Sigve er altså en meget erfaren, faglig dyktig og serviceinnstilt fysioterapeut som kan hjelpe deg med problematikk i alle kroppens muskler og bløtvev. Du kan alltid være trygg på at hun vil gjøre sitt beste for at du skal oppnå best mulige resultater og optimal bedring – både i form av mindre smerter, økt bevegelighet og generelt forbedret funksjonalitet.

 

Hvis du ønsker å booke en fysioterapi-konsultasjon eller massasje med Sigve, så kan du gjøre det via lenken nedenfor eller ved å ringe oss i våre åpningstider.

 

Book time her: ONLINE BOOKING [åpner i nytt vindu]

Vår online booking er døgnåpen og er enkel å bruke. Vi minner også om at du kan kontakte oss via telefon eller kontaktskjema dersom du foretrekker det.

slitasje-i-hoften-hofteartrose